Tölli ja Keränen muistelevat antoisaa, mutta raskastakin aikaa eduskunnassa – ”Joihinkin asioihin olen voinut vaikuttaa, mutta tämä työ ei tule koskaan valmiiksi”

Keskusta

Tiistainen eduskunnan istunto jäi viimeiseksi keskustan kansanedustajille Tapani Töllille ja Niilo Keräselle.

Konkarit eivät asetu enää ehdolle. Eduskuntatyön päättyminen sai heidät muistelemaan uraansa Facebookissa.

– Ympyrä sulkeutuu. Kaikella on aikansa. Tasan 16 vuotta sitten 19.3.2003 vahvistettiin silloisten eduskuntavaalien tulos ja minusta tuli kansanedustaja, Tölli muistelee.

Tölli kertoo, että takana on monivaiheinen, rikas ja välillä raskas, mutta opettava ajanjakso.

– Olen kiitollinen monista asioista, monista ihmisistä ja monien ihmisten tuesta. Joihinkin asioihin olen voinut vaikuttaa, mutta tämä työ ei tule koskaan valmiiksi. Julkinen mielikuva ja todellisuus poikkeavat usein eduskuntatyössä melkoisesti.

– Jään pois hyvällä mielellä. Paljon jää myös omassa mielessä muisteltavaa. Eino Leino sanoo runossaan: …”pani päivät päälletyksin, niin tulevat kuin menevät, niin paremmat kuin pahemmat; päällimmäisiksi paremmat”. Näin ajattelen, Tölli kertoo.

Pitkäaikainen lääkäri Niilo Keränen päätti neljä vuotta sitten pyrkiä eduskuntaan vielä kerran, ennen muuta sote-uudistuksen vuoksi .

– Työ yhteiseksi hyväksi on antanut paljon, mutta myös vaatinut paljon. Kohtalaisen levollisena suuntaan tuleviin päiviin, Keränen kirjoitti tiistaina Facebookiin.

Kes­kus­tan edus­kun­ta­ryh­mäs­tä pe­rä­ti 11 kan­sa­ne­dus­ta­jaa ei ole enää eh­dok­kaa­na kuu­kau­den pääs­tä pi­det­tä­vis­sä edus­kun­ta­vaa­leis­sa. Eduskunta kokoontuu vielä valtiopäivien päättäjäisiin 10. huhtikuuta.