Keskustan Päijät-Hämeen piiri sai uuden puheenjohtajan Eevakaisa Lehtosalo-Lönnbergistä – “Tarvittaessa hyökkäämme ja puolustamme, jotta saamme meille tärkeitä asioita maaliin saakka“

Puolueen kenttäväen on nyt houkuteltava uusia ehdokkaita mukaan paikallispolitiikkaan, keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko sanoi piirikokouksessa
Keskusta

Sysmäläinen Eevakaisa Lehtosalo-Lönnberg on Keskustan Päijät-Hämeen piiri uusi puheenjohtaja. Hän voitti vastaehdokkaana olleen Vesa-Matti Virtasen ylivoimaisesti. Lehtosalo-Lönnberg sai suljetussa lippuäänestyksessä kolme kertaa enemmän ääniä kuin Virtanen.

Keskustan Päijät-Hämeen piirin ex-puheenjohtaja Jukka Mölsä ei asettunut enää ehdokkaaksi.

– Uskon maalaisjärkisiin, ratkaisukeskeisiin sekä työpelkäämättömiin keskustalaisiin. Päijäthämäläisille olen sekä sivistyspoliitikko että haluan päätöksentekijänä huolehtia aina heikompiosaisista, Lehtosalo-Lönnberg sanoi piirikokouksessa.

Uuden puheenjohtajan mukaan puolue tarvitsee Päijät-Hämeen alueella lisää näkyvyyttä.

– Poliitikkojen tulee näkyä lehtiartikkeleissa ja heidän mielipiteitään tulee olla paikallisten sanomalehtien mielipideosastoilla. Myös läsnäolo sosiaalisessa mediassa on kuntapoliitikolle tärkeää.

Lehtosalo-Lönnbergin mukaan keskustalaisten mielipiteiden tulee näkyä ja kaikkien poliitikkojen pitää uskaltaa ottaa kantaa.

– Minulla on ollut pitkään haave, että piiritoimisto saataisiin katutasoon Lahdessa. Ehkä se toteutuu jo pian.

Puheenjohtajan mukaan keskustalaiset ovat jalkapallotermejä käyttäen keskikenttäpelaajia.

– Tarvittaessa hyökkäämme ja puolustamme, jotta saamme meille tärkeitä asioita maaliin saakka.

Keskustan Päijät-Hämeen piirin varapuheenjohtajiksi valittiin Sanna Heiskanen Orimattilasta ja Atte Savelainen Iitistä.

Keskustan Päijät-Hämeen piirin ex-puheenjohtaja Jukka Mölsä luovutti puheenjohtajan nuijan seuraajalleen Eevakaisa Lehtosalo-Lönnbergille.

Maakuntajakoa muutetaan vuodenvaihteessa ja silloin Iitti siirtyy osaksi Päijät-Hämeen maakuntaa.

Syyskokous hyväksyi Keskustan Iitin kunnallisjärjestön sen jäsenjärjestöineen liitettäväksi osaksi Keskustan Päijät-Hämeen piiriä vuodenvaihteen jälkeen.

– Tänään on historiallinen piirikokouspäivä. Harvoin piirikokouksia on pidetty maakunnan ulkopuolella, Jukka Mölsä totesi.

Puoleen jäsenet ovat olleet jo tämän vuoden aikana tervetulleita Päijät-Hämeen piirin kokouksiin.

– On ilo ja kunnia saada aktiivinen keskustaväki osaksi Päijät-Hämettä.

Keskustan puheenjohtaja, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko totesi piirikokouksessa, että tämän ajan ilmiöistä kuten etätöistä saattaa tulla pysyviä, jos päättäjät toimivat rohkeasti.

– Siemens ja Microsoft ovat jo päättäneet, että kaikki heidän toimistotyöntekijänsä ovat etätöissä koko ensi vuoden.

Suomalaisessa yhteiskunnassa osalla ihmisistä on nyt mahdollisuus valita toisenlainen työelämä, Saarikko sanoo.

– Jäävätkö nämä muutoksen tuulet pysyviksi? Se on nyt suomalaisesta päätöksentekokulttuurista ja poliitikoista kiinni. Ilmiö on nyt tunnistettu ja näemme, että ihmiset arvomaailmassa on koronakriisin myötä tapahtunut muutoksia, Saarikko totesi.

Puheenjohtaja muistutti, että edellisissä kuntavaaleissa puolueella oli 7 500 ehdokasta kuntavaaleissa.

– Jos kaikki heistä lähtisivät uudelleen ehdokkaiksi, niin meillä ei olisi hätää. Siksi puolueen kenttäväen on nyt houkuteltava uusia ehdokkaita mukaan paikallispolitiikkaan. Maaliskuussa ei ole enää aikaa toimia.

Keskustan puheenjohtaja, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko oli haluttua keskusteluseuraa Iitin Ravilinnassa Päijät-Hämeen Keskustan syyskokouksessa.


Juttuun korjattu Eevakaisa Lehtosalo-Lönnbergin nimen kirjoitusasu.