Pohjois-Karjalan Keskusta kannustaa lapsiperheiden vanhempia ehdolle kuntavaaleihin – piiri haluaa kokousedustajille lastenhoitopalvelun koko maassa

Piirikokous järjestettiin hybridimallilla koronatilanteen vuoksi. Pohjois-Karjalan piirin puheenjohtajana jatkaa kasvatustieteiden maisteri Jertta Harinen Kontiolahdelta.
Keskusta

Keskustan Pohjois-Karjalan piiri haastaa kaikki puolueet tekemään tulevaisuustekoja.

Hyvä mahdollisuus siihen on ensi kevään kuntavaaleissa, piiri toteaa syyskokouksensa kannanotossa.

Keskusta kannustaa ja kutsuu erityisesti lapsiperheiden vanhempia lähtemään ehdolle ensi kevään kuntavaaleihin.

– Lasten ja nuorten asioihin vaikutetaan parhaiten olemalla mukana päätöksenteossa, piiri linjaa.

Perjantaina Suomessa liputettiin lapsen oikeuksien kunniaksi ensimmäistä kertaa.

Pohjois-Karjalan keskustalaisten mielestä tämän pitää pysäyttää aikuiset kysymään, mikä on lasten, lastenlasten ja lapsenmielisten tulevaisuus.

– Politiikassa tehdään joka päivä päätöksiä, joilla vaikutetaan tulevaisuuteen. Uskallammeko tehdä päätökset niin, että tulevaisuus on valoisa vai katsommeko lyhytnäköisesti vain oman näköpiirimme asioihin?

– Yhä useampi lapsi ja nuori on huolissaan tulevaisuudesta. Ilmastonmuutos, luonnon köyhtyminen, koronakriisi ja monet muut asiat askarruttavat mieliä. Lasten ja nuorten huolia ei saa vähätellä tai ohittaa, piiri linjaa.

Aikuisten tehtävä on huolehtia siitä, että heikoimmassa asemassa olevien ääni kuuluu, Pohjois-Karjalasta muistutetaan.

– On tärkeää, että lapset eivät joudu kantamaan aikuisten murheita, vaan voivat vaikeinakin aikoina elää ainutkertaista lapsuuttaan. Keskustan periaateohjelman mukaan ”lapsista on pidettävä huolta, rohkaistava ja kuultava heidän näkemyksiään”.

Piirin mukaan perheiden ja lasten asian pitää olla politiikan esityslistojen tärkeysjärjestyksessä ensimmäisenä.

– Perhepolitiikkaa eivät ole vain perhevapaat ja neuvolat. Perheiden arkeen vaikuttavat joka päivä työntekoa, asumista, opiskelua, verotusta sekä sosiaaliturvaa säätelevät päätökset.

Pohjois-Karjalan piiri esittää, että jokaisessa kunnassa ja maakunnassa kokousedustajille järjestetään lastenhoitomahdollisuus kokousten ajaksi.

– Myös kokousajat tulee mahdollisuuksien mukaan järjestää lapsiperheystävällisiksi.

– Keskusta haluaa tehdä Suomesta maailman lapsiystävällisimmän maan. Paikan, jossa jokaisella on turvallista perustaa perhe ja rakentaa luottavaisesti tulevaisuutta.

Kulttuurikeskus Karjalantalolla oli 13 kokousedustajaa, loput osallistuivat etäyhteyksillä. Kuva: Antti Varis


Keskustan Pohjois-Karjalan piiri piti lauantaina syyskokouksensa hybridimallilla koronatilanteen vuoksi.

Kokoukseen osallistui yhteensä 77 virallista kokousedustajaa ja viisi asianharrastajaa. Kokouspaikalla Karjalantalolla oli 13 henkeä, muut osallistuivat etäyhteydellä.

Poliittisen tilannekatsauksen piti keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Petri Honkonen. Piiri kävi vilkkaan poliittisen yleiskeskustelun, joka kesti pari tuntia.

Piirin puheenjohtajana jatkaa yksimielisellä päätöksellä kasvatustieteiden maisteri Jertta Harinen Kontiolahdelta.

Varapuheenjohtajiksi valittiin äänestyksen jälkeen Anna Vauhkonen Heinävedeltä ja Hannu Mikkilä Nurmeksesta.