Kymenlaakson piirin uusi puheenjohtaja Riikka Turunen vaatii kissanhännän vedon lopettamista maakunnassa

Yhteistyökyvyttömällä toiminnalla aiheutuu hallaa koko Kymenlaakson kehittymiselle, hän sanoo
Keskusta

Kymenlaakson keskustapiirin uudeksi puheenjohtajaksi valittu Riikka Turunen sanoo, että pohjoisen ja eteläisen Kymenlaakson välinen kissanhännän veto tulee kääntää rakentavaksi voimavaraksi.

– Yhteistyökyvyttömällä toiminnalla aiheutuu hallaa koko Kymenlaakson kehittymiselle, jos jäämme keskenämme kinaamaan Kymenlaakson pöytiin, emmekä lähde yhtenäisenä rintamana ajamaan yhteistä etua isompiin pöytiin, ensi vuoden alusta puheenjohtajan tehtävään tarttuva Turunen sanoi piirin syyskokouksessa lauantaina.

Myös väistyvä puheenjohtaja Jaana Keskitalo näkee kaksinapaisuuden eli etelä–pohjoinen vastakkainasettelun suurena haasteena puolueelle.

– Olemme mielestäni onnistuneet löytämään yhteisen sävelen muita puolueita paremmin, mutta on joitakin asioita, esimerkiksi Itäradan linjaus, jotka vetää juopaa tähän väliin, Keskitalo harmittelee.

Pyhtääläinen Turunen on suhteellisen tuore kasvo keskustalaisena vaikuttajana, hän lähti mukaan kuntapolitiikkaan vuonna 2017.

– Ajatukseni osallistua yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen on vain vahvistunut. Lisäksi keskustan upeat ihmiset ovat tempaisseet minut mukanaan järjestötyöhön. Puheenjohtajana pääsen näköalapaikalle tekemään ja kokemaan tärkeää järjestötyötä, Turunen sanoo innostuneena.

Hän haluaa omalla esimerkillään osoittaa, että keskustalaisuus on upea elämäntapa ja on monia tapoja olla mukana.

– Jokaiselle löytyy omaan elämäntilanteeseen sopiva tapa toimia keskustassa omien voimavarojen mukaan.

Tulevat kuntavaalit ovat luonnollisesti Turuselle suuri haaste. Jaana Keskitalo totesikin, että nyt tarvitaan lisäintoa kaivaa esiin ne parhaat mahdolliset kuntavaaliehdokkaat.

– Ja sitten viedä kampanja läpi niin hyvin kun voimme ikinä sen tehdä.

Keskitalo näkee puheenjohtajan vaihtumisen tarjoavan piirille uusia mahdollisuuksia piristää toimintaa.

Kymenlaaksolaisten kokouksessa oli mukana puolueen puheenjohtaja Annika Saarikko. Hän kannusti väkeä aktiiviseen vaalityöhön.

– Nyt on vaikeat ajat lähestyä ihmisiä vaalityön tiimoilla, mutta niin se on muillakin puolueilla.

Keskustelussa kuntavaalit nousivat päällimmäiseksi aiheeksi. Liisa Varjola muistutti, että puolueen ”peruskauraa” on se, ettei muita haukuta. Jaakko Koskinen näki tehokkaimman tavan tehdä vaalityötä olevan jalkautuminen kentälle.

– Kaikki pitää tehdä, mitä korona ei estä. Muistetaan maskit, käsidesit ja turvavälit, Saarikko kannusti.

Myös piirin sisällä ilmenevää kahtiajakoisuutta pohdittiin.

– Ei ole uskottavaa tulla ulos monella tulokulmalla. On löydettävä kompromisseja erimielisyyksiin, Liisa Kukkola sanoi.

Ansioituneita muistettiin. Timo Vanhala (vas.), Pekka Urpalainen, Aarre Mattila ja Pauli Kymäläinen ovat pitkän linjan puurtajia. Kultaiset ja hopeiset ansiomerkit jakoivat piirin puheenjohtaja Jaana Keskitalo ja puolueen puheenjohtaja Annika Saarikko. Kuva: Päivi Vento

Riikka Turunen saa vedettäväkseen piirihallituksen, jossa varapuheenjohtajina ovat Vappu Kuokka ja Janne Wall, jäseninä Jaakko Koskinen, Marja Koskivirta, Sofia Seittenranta-Vekkeli, Kirsi Seppälä, Kyösti Skippari, Raimo Pakkanen, Jussi Kukkurainen sekä Seija-Piispa-Jespars.