Eduskuntapuolueiden edustajat koolle Säätytaloon tänään – Mediatietojen mukaan hallitus valmistelee poikkeusoloihin siirtymistä

Esimerkiksi ravintoloita ei voida sulkea kokonaan ilman poikkeusoloja.
Koronarajoitukset

Pääministeri Sanna Marin (sd.) on kutsunut eduskuntapuolueiden edustajat koolle Säätytaloon tänään kello 12.

Tapaamisen aiheena on STT:n lähteiden mukaan poikkeusoloihin siirtyminen koronatilanteen pahenemisen vuoksi.

Marin kertoi eilen Twitterissä, että hallitus kertoo linjauksistaan tänään kello 9.30. Poikkeusolot toteaa hallitus yhdessä presidentin kanssa.

Hallituksen neuvottelut koronatoimista jatkuivat myöhään eilen illalla. Hallitus keskusteli kevään kaltaisiin poikkeusoloihin eli koronastrategian tasolle kolme siirtymisestä.

Esimerkiksi ravintoloita ei voida sulkea kokonaan ilman poikkeusoloja.

Oikeuskansleri Tuomas Pöysti sanoi eilen neuvotteluihin mennessään, että poikkeusolojen tasolle siirtyminen on mahdollista, mutta se edellyttää, että kaikki muut keinot ovat osoittautuneet riittämättömiksi ja terveydenhuollon kantokyky ei riitä.

Hallituksen keinot vaikuttavat ennakoitua kovemmilta, sillä vielä keskiviikkona vaikutelma oli, että hallitus päättäisi siirtymisestä koronastrategian tasolle kaksi, ja auki oli sekin, siirryttäisiinkö seuraavalle tasolle koko maassa.

Suomen epidemiatilannetta kuvasi räjähdysherkäksi ja jopa uhkaavammaksi kuin keväällä opetusministeri Jussi Saramo (vas.) astellessaan hallituksen neuvotteluihin Säätytaloon eilen.