Koronavirusepidemian kiihtyminen jatkuu Oulussa – joukkoaltistuminen sekä lukiossa että yläkoulussa

Koronavirus

Alkuviikosta alkanut koronavirusepidemian kiihtyminen jatkuu Oulussa, kaupunki kertoo. Oulussa todettiin lauantaina joukkoaltistuminen Pateniemen lukiossa ja Merikosken yläkoulussa.

–  Pateniemen lukiossa on tänään asetettu 50 henkilöä karanteeniin. Merikosken yläkoulussa on asetettu 24 henkilöä karanteeniin, kaupungin lauantaisessa tiedotteessa kerrottiin.

Oulussa oli kuluvalla viikolla todettu lauantaihin kello 15 mennessä 63 uutta koronvirustartuntaa. Joukkoaltistumisia oli tullut tietoon yhdeksän, ja kaikkiaan noin 300 ihmistä oli asetettu karanteeniin.

–  Tartuntojen määrä on lisääntynyt kuluvan viikon aikana Oulussa nopeammin kuin aiempina viikkoina ja ilmaantuvuus sekä Oulussa että Pohjois-Pohjanmaalla on nousussa. Seuraavan kerran epidemiavaihetta arvioidaan alueellisen koordinaatioryhmän toimesta tiistaina, tiedotteessa sanottiin.

Myös Tampereen kaupunki tiedotti lauantaina, että Hervannan Kupolin nuorisokeskuksessa oleskelleet ihmiset ovat saattaneet altistua koronavirustartunnalle tiistaina ja keskiviikkona.

–  Kaikkia tuona aikana Kupolin nuorisokeskuksessa oleskelleita henkilöitä kehotetaan varovaisuuteen ja muistutetaan, että mikäli ilmaantuu infektio-oireita, on syytä pysytellä kotona ja hankkiutua koronavirustestiin, tiedotteessa sanottiin.

Nuorisokeskus Kupoli on toistaiseksi suljettu.