Kärnältä pyyhkeitä Leijona Cateringin vastineelle: “Miten kehtaa väittää, ettei 73,6 prosentin kotimaisuusaste olisi heikko?“

Puolustusvoimat

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnän ja Puolustusvoimien ruokahuollosta vastaavan Leijona Catering Oy:n nokittelu jatkuu.

Kiistan ytimessä on varusmiehille tarjottavan ruoan kotimaisuusaste.

Kärnä kritisoi Leijona Cateringia taannoin ulkomaisten elintarvikkeiden tarjoamisesta.

Yhtiö vastasi kansanedustajan moitteisiin kirjoituksessaan Suomenmaan mielipidepalstalla.

– Kärnän ajatukset huonosta kotimaisuusasteesta ovat meille Leijonassa vieraita, koska jo vuonna 2019 kaikkien raaka-aineostojemme suomalaisuusaste oli 73,7 %, Leijona Catering puolustautui.

Kärnä ei ole tyytyväinen yhtiön vastineeseen.

– Miten Leijona Catering kehtaa väittää, ettei sen 73,6% kotimaisuusaste olisi heikko? Koko Suomen elintarvikemarkkinan kotimaisuusaste on 78% ja Leijona Catering, jonka tulisi näyttää esimerkkiä, jää senkin alle. Reilusti yli 90% kotimaisuusaste on helppoa saavuttaa, Kärnä twiittaa.

Toisessa twiitissään Kärnä kirjoittaa, että Leijona Catering ei puhu totta vastineessaan, kun se kertoo saavuttaneensa lihojen ja lihatuotteiden 100 prosenttisen suomalaisuusasteen.

– Leijona Catering valehtelee vastineessaan, että sen lihatuotteiden kotimaisuusaste olisi 100%. Ei ole. Juuri taannoin tukimies Joonas Immonen raportoi esimerkiksi varusmiehille tarjotusta uusi-seelantilaisesta saksanhirvestä. Leijona Catering myös myönsi tämän.

Tiedotteessaan Kärnä lisää, että Leijona Catering tarjosi viikko sitten varusmiehille uusiseelantilaista saksanhirvenlihaa ja puolalaista pekonia.

– En kertakaikkiaan ymmärrä, miten tämä liha olisi nyt maagisesti muuttunut suomalaiseksi.

Kärnä vaatii Leijona Cateringin toimitusjohtaja Ritva Paavonsaloa oikeisemaan vastinettaan ja pyytämään anteeksi.

– Mikäli Paavonsalo ei pyydä anteeksi, aion vaatia yhtiön hallitukselta toimenpiteitä. 

Juttua täydennetty Kärnän tiedotteen osalta klo: 12:10.