Hesburger ryhtyy korjaamaan työntekijöiden kritisoimia työoloja – "Olemme pahoillamme johtamisessa tehdyistä virheistä ja tulemme korjaamaan epäkohdat"

Kotimaa

Pikaruokaketju Hesburger kertoi maanantaina ryhtyvänsä useisiin toimenpiteisiin työolojensa korjaamiseksi. Toimilla Hesburger reagoi julkiseen kritiikkiin, jota yhtiön työntekijät esittivät esimerkiksi alituisesta kiireestä ja pitämättömistä tauoista.

Yhtiö ilmoittaa perustavansa työntekijöilleen nimettömän palautekanavan. Hesburgerin mukaan myös ravintolapäälliköitä on jatkossa määrä tukea esimiestyössä, ja heillä on paremmat mahdollisuudet vaikuttaa ravintolan työntekijätilanteeseen ja asiakaspalvelun laatuun.

Hesburgerin toimitusjohtaja Kari Salmela sanoo, että yhtiö aikoo myös panostaa rekrytointiin, jotta ravintoloissa olisi riittävästi henkilökuntaa. Lisäksi yhtiö tarkastelee joidenkin tehtävien siirtämistä ravintoloista tukitoimintojen hoidettavaksi.

Toimitusjohtaja uskoo, että Hesburger voi edelleen olla nuorille hyvä ensimmäinen työpaikka.

–  Olemme pahoillamme johtamisessa tehdyistä virheistä ja tulemme korjaamaan epäkohdat. Iloiset ja hyvinvoivat työntekijät ovat perheyrityksemme tärkein voimavara ja meidän tehtävämme on pitää huolta heidän hyvinvoinnistaan, Salmela sanoo tiedotteessa.

Korjaustoimenpiteet liittyvät Hesburgerin mukaan selvitykseen, jossa on etsitty ongelmien syitä muun muassa ulkopuolisen toteuttamalla henkilöstökyselyllä ja keskusteluilla ravintolapäälliköiden kanssa.

Operatiivinen johtaja Vesa Viitanen summaa selvityksessä havaittuja puutteita sanomalla, että avoin vuoropuhelu ei ole henkilöstön ja johdon välillä toiminut. Esimerkiksi reagointi ravintolan tilauskanavien jatkuvaan kasvuun ei ole henkilöstön mitoituksen osalta ollut riittävää.

–  Asettamamme tavoitteet ovat johtaneet siihen, että ravintoloita on paikoin johdettu liian tuloshakuisesti ja työntekijöiden kuunteleminen on jäänyt taka-alalle. Nyt tähän tulee muutos, Viitanen sanoo tiedotteessa.

Hesburger kertoo seuraavansa toimenpiteiden vaikutuksia ulkopuolisen toteuttamalla henkilöstökyselyllä jälleen alkuvuodesta.