"Hallituksesta lähteminen on pakko ottaa pohdintaan" – puoluevaltuuston varapuheenjohtaja povaa asiasta reipasta keskustelua Rovaniemellä, uutisoi Ilkka-Pohjalainen

Keskusta

Keskustan puoluevaltuuston varapuheenjohtaja Karri Kallio toivoo, että viikonvaihteessa Rovaniemellä kokoontuva puolue-elin käy reippaan keskustelun hallitusyhteistyön tulevaisuudesta.

– Hallituksesta lähteminen on pakko ottaa pohdintaan, Kallio toteaa Ilkka-Pohjalaisen haastattelussa.

Kallio hakee syitä kannatuslukujen matalalentoon jo nykyhallitusta kauemmista tapahtumista.

– Kannatuslasku lähti jo edellisestä hallituksesta, jossa oltiin pääministeripuolueena. Sitä ei ole käsitelty kunnolla, ja syytä voi jokainen katsoa peilistä, hän sanoo.

Varapuheenjohtaja palauttaa esimerkkinä mieleen hallituksen sisällä kriisin nostaneet kulttuurirahojen leikkaukset. Hän kysyy, miten hallitus saa kurottua kahdeksan miljardin euron kestävyysvajetta, ellei se pysty edes 80 miljoonan euron leikkauksiin.

– On tosi vaikea nähdä, miten tällaisella hallituspohjalla voitaisiin toimia luontevasti, Kallio sanoo.

Kallion mielestä keskustan pitää uskaltaa olla rohkea maakuntia ja maaseutua puolustava puolue.

– Tarvitaan puolue, joka uskaltaa tukea sitä, että koko maa pidetään elinvoimaisena ja asuttuna.

Puoluevaltuustosta haetaan intoa myös aluevaalikamppailuun. Aluehallinnon uudistaminen on ollut Kallion mukaan puolueen satavuotinen unelma.

– Aluevaalit on erittäin vaikeat vaalit. Isoin huoli on se, osataanko puhua kielellä, jota ihmiset ymmärtävät, hän myöntää.