Useita kymmeniä loukkaantui auton ajettua karnevaalikulkueen yleisöön Saksassa

Saksa

Useita kymmeniä ihmisiä on loukkaantunut auton ajettua päin karnevaalikulkueen katsojia Volkmarsenissa Keski-Saksassa, kertoo kaupungin poliisi uutistoimisto AFP:lle. Sen mukaan osalla loukkaantuneista on vakavia vammoja.

Paikallisen median mukaan loukkaantuneiden joukossa on pieniä lapsia.
Kukaan ei tiettävästi kuollut.

Median mukaan paikalla on useita ambulansseja ja helikopteri.

Poliisi kertoo, että auton kuljettaja on otettu kiinni ja häntä kuulustellaan. Poliisin mukaan vielä on liian varhaista sanoa, ajoiko kuljettaja ihmisjoukkoon tahallaan. Hessenschau-lehdessä silminnäkijät kuvailevat kuskia 20–30-vuotiaaksi mieheksi.

Frankfurter Ruddschau -lehden haastattelemien silminnäkijöiden mukaan mies oli ajanut hopeanvärisellä Mercedes Benz -henkilöautollaan väkijoukkoon täyttä vauhtia.

Silminnäkijöiden mukaan kuski olisi tähdännyt autollaan lapsiin, mutta tästäkään ei ole varmuutta.

Poliisi on sulkenut alueen sekä kehottanut ihmisiä olemaan spekuloimatta tilanteella ja pidättäytymään huhujen levittämisestä.

Tapaus sattui puoli kolmen aikaan iltapäivällä paikallista aikaa ruusumaanantaita juhlistavassa paraatissa.

Ruusumaanantai on Saksan katolisessa karnevaaliperinteessä tärkein juhlapäivä. Kaikki ruusumaanantain karnevaalikulkueet osavaltiossa on peruttu varmuuden vuoksi.

Tapaus muistuttaa vuoden 2016 terrori-iskua, jolloin jihadisti tappoi äärijärjestö Isisin nimissä 12 ihmistä ajettuaan ihmisjoukkoon berliiniläisillä joulumarkkinoilla.

Volkmarsenin pikkukaupunki sijaitsee Hessenin osavaltiossa Düsseldorfin itäpuolella.