Rekrytointivaikeuksista jarru ravintolabisneksen kasvulle
Matkailu- ja ravintola-ala ennakoi reipasta kasvua, mutta ravintoloiden rekrytointiongelmat kasvun jarruna nostavat päätään.
Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRan kyselyyn vastanneista yrityksistä yli 60 prosentilla on vaikeuksia löytää työntekijöitä avoimiin toimiin.
Ylivoimaisesti suurimat esteet avoimien paikkojen täyttymiseen ovat MaRan mukaan hakijoiden puute tai hakijoiden puutteellinen ammattitaito.
MaRa kysyi kasvu- ja työllisyysnäkymistä 300 suurimmalta jäsenyritykseltään, näistä kyselyyn vastasi vajaa puolet.
MaRan toimitusjohtaja Timo Lapin mukaan rekrytointiongelmat vaikeuttavat tulevaisuuden kasvua.
Palvelualojen työpaikkojen kohtaanto-ongelmat eivät ole uusia asia. Rekrytointiongelmia on valiteltu aiemminkin samaan aikaan, kun työttöminä on runsaasti alan työntekijöitä.
Lapin mukaan työvoimapulaa ei ole ollut aiemmin tänä vuonna nähdyssä mittakaavassa.
– Uutuutena on, että se on mennyt myös sellaisiin ravintoloihin, jotka maksavat tessin ylittäviä palkkoja, Lappi sanoi.
Lapin mukaan ravintola-alan työntekijöiden keskipalkka on reilut 2100 euroa.
Palvelualojen ammattiliitto Pamin tutkimuspäällikkö Antti Veirto listaa alan työpaikkojen kohtaanto-ongelmien syiksi työsuhteiden laadun, palkkauksen ja elinkustannukset.
Veirto huomauttaa, että ravintolatyöntekijöiden ansiokehitys on ollut tällä vuosikymmenellä vaatimatonta.
– Jos maksaisi parempaa palkkaa, tekijöitä voisi löytyä helpommin, Veirto sanoo.
Yksi syy ongelmien taustalla voi olla, että aina työ ei vastaa alalle tulijoiden odotuksia.
Veirton mukaan toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta valmistuneiden joukossa ravitsemuspuolella on isoin ryhmä niitä, jotka miettivät alan vaihtoa. Mielikuvissa esimerkiksi viime vuosina suosituilla kokkiohjelmilla on Veirton mukaan voinut olla oma vaikutuksensa.
– Mielikuvat ja alan todellisuus eivät välttämättä kohtaa nuorten mielissä.