Keskustan Kulmuni: Eurovaalituloksella ei vaikutusta hallitusneuvotteluihin

”Tässä on kysymys poliittisen kentän syväluotaavasta muutoksesta”
Eurovaalit

Keskustan varapuheenjohtaja Katri Kulmuni ei usko, että puolueen heikolla eurovaalimenestyksellä on vaikutusta käynnissä oleviin hallitusneuvotteluihin. Keskusta on vaaleissa saamassa selvästi vähemmän ääniä kuin esimerkiksi vihreät ja jäämässä viidenneksi suurimmaksi puolueeksi.

– Totta kai tämä sijaluku on meille pettymys, mutta kun toiseksi, kolmanneksi, neljänneksi ja viidenneksi suurimmat puolueet ovat parin prosenttiyksikön sisällä, onhan tällainen vaalitulos harvinainen, Kulmuni sanoi STT:lle.

– Tässä on kysymys poliittisen kentän syväluotaavasta muutoksesta, kun kolmen suuren puolueen sijaan on viisi keskisuurta puoluetta, Kulmuni sanoi.

Kulmunin mukaan keskustan yhden meppipaikan menetystä ei voi pitää yllätyksenä.

– Politiikassa monesti on niin, että syntyy positiivinen tai negatiivinen kierre. Eduskuntavaaleissa saimme oikein urakalla turpiin. Sen kääntäminen kuukaudessa aivan toiseen asentoon ei selvästikään onnistunut. Täytyy ottaa tulos nöyrin mielin vastaan ja tehdä työtä, että seuraavalla kerralla ollaan myös sijaluvuissa paremmissa asemissa, Kulmuni pohti.

– Kahteen paikkaan voi näissä oloissa olla tyytyväinen.