Joonas Könttä: Keskustan kannatus ei nouse hallitustyön kautta – "kuin kuolleen sydänkäyrä"

Keskusta

Keskustan kannatus makaa 12:sta ja 13:sta prosentin välissä, kuin kuolleen sydänkäyrä. Kannatusmuutosten perässä ei pidä juosta, mutta trendejä kannattaa seurata, keskustan kansanedustaja Joona Könttä kirjoittaa Suomenmaan blogissa.

– Meidän osaltamme ei ole värinää suuntaan, eikä toiseen. Kuntavaalitulos oli historiallisen huono. Tulos oli silti työvoitto tilanteessa, jossa keskustaa maalattiin nurkkaan. Ehdokkaiden valtavan työn kautta ylitimme odotukset. 

– Nyt katseet on suunnattava tulevaisuuteen. Hallitustyön kautta kannatuksemme ei nouse, mutta asiat on hoidettava sovitusti.

Könttä uskoo, että draaman ja tiukkojen tilanteiden sävyttämä hallituskausi jatkuu myrskyisänä.

– Koronakriisi rauhoitti koko eduskunnan toimimaan kansakunnan yhteisen edun puolesta, mutta nyt tuo rauha on päättynyt. Edessä on kivinen tie ja jyrkkä mäki niin hallitukselle, kuin keskustallekin. 

Keskustaedustaja katsoo, että hallituspuolueiden välinen ideologinen liima puuttuu. Siksi johtaminen tapahtuu luottamusta rapauttavalla some-politikoinnilla.

– Hinnalla millä hyvänsä hallituksessa ei kannata olla. Isänmaan asioiden hoitamiseen tarvitaan myös jatkossa kansan luottamus ja sen puolesta meidän on tehtävä nykyistä enemmän työtä. Joka päivä.

Kansanedustajan mielestä keskusta on ollut liiaksi kiinni vanhoissa rakenteissa. Häntä huolettaa se, että erityisesti nuoret eivät koe keskustaa omakseen.

– Aluevaalit ovat näytön paikka. Meillä on täysi mahdollisuus saavuttaa vaalien ykköspaikka ja tämän tulee olla myös tavoitteemme.

– Omaa uudistustyötämme emme voi laiminlyödä enää päivääkään.