Keskustan puoluesihteeri irtisanoutuu oululaisvaltuutetun sanoista – ”Eivät vastaa keskustan arvoja”

Oulu

Keskustan puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen irtisanoutuu tviitissään keskustan oululaisen kaupunginvaltuutetun Riikka Moilasen sanavalinnoista.

Moilanen herätti kohun, kun hän nimitti vähäosaisia ”ihmisroskaksi” Oulun kaupunginvaltuuston kokouksessa maanantaina. Asiasta uutisoi muun muassa Iltalehti.

– ”Periaatteemme jokaisen ihmisen arvokkuudesta on horjumaton.” Näin toteaa tuore periaateohjelmamme. En voi hyväksyä Oulun valtuutettu Riikka Moilasen sanavalintaa, se ei vastaa keskustan arvoja. Keskustalle kaikki ihmiset ovat samanarvoisia, puoluesihteeri Pirkkalainen tviittasi maanantai-iltana.

Myös keskustan Oulun valtuustoryhmä sekä Pohjois-Pohjanmaan piiri ovat irtisanoutuneet Moilasen sanoista.

– Keskustan Pohjois-Pohjanmaan piiri ei hyväksy Oulun kaupunginvaltuutettu Moilasen sanavalintoja valtuuston kokouksessa. Ihmisarvo on jakamaton, eikä sitä tule kyseenalaistaa. Keskustalle kaikki ihmiset ovat samanarvoisia ja yhtä tärkeitä, keskustan Pohjois-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Jussi Ylitalo tviittasi.

Moilanen itse pahoitteli sanavalintaansa maanantai-iltana.

– Pyydän anteeksi aiheuttamaani kohua tänään valtuuston kokouksessa! Tapahtui virhe, josta otan opikseni. Jokainen ihminen on arvokas ja haluan kaikille oululaisille hyvän elämän, Moilanen tviittasi.