Viestintäpomolta puolustuspuhe keskustan kuntavaalituloksen kriitikoille – "valta ja asemat eivät ole kaikki kaikessa"

Politiikka

Insinööriliiton viestintäpäällikkö Jari Rauhamäki tarttuu blogissaan keskustan puoluesihteeri Riikka Pirkkalaisen Suomenmaassa esittämiin ajatuksiin kuntavaalien jälkipyykistä.

Kirjoituksen mielenkiintoisin osa käsitteli keskustalaista toimintakulttuuria, jota puoluesihteerin mukaan leimaa ylikriittisen analyysin perinne. Mitä roisimmin puoluetta roimii, sen parempina keskustassa on kuulemma analyyseja tavattu pitää, muun muassa keskustan eduskuntaryhmän poliittisena sihteerinä työskennellyt viestintäpäällikkö kirjoittaa.

Rauhamäki on Pirkkalaisen kanssa joiltakin osin eri mieltä.

– Keskustaa ei niinkään vaivaa ylikriittisyys, vaan pikemminkin kyky ottaa vastaan ja kestää kriittisiä arvioita. Oman kokemukseni mukaan se on vaihdellut tilanteiden, aikojen ja puolueessa vaikuttaneiden ihmisten mukaan. Toiset ovat herkkähipiäisempiä kuin toiset. Se on inhimillistä.

Viestintäpäällikön mukaan asiallinen ja perusteltu eri mieltä oleminen on aika ajoin koettu puoluejohdon horjuttamisena tai toisen pussiin pelaamisena.

– Se, jos mikä, voi masentaa ja etäännyttää ihmisiä puolueesta ja yhteisten asioiden hoitamisesta. Kaikille valta ja asemat eivät kuitenkaan ole politiikassa kaikki kaikessa.

Rauhamäki aikoo ”äärikansanvaltaisena kansalaisena ja äänestäjänä” myös tulevaisuudessa arvioida keskustaa sen tekojen mukaan.

– Kai se kuitenkin politiikassa edelleen on niin, että puolueiden tehtävä on nauttia äänestäjien luottamusta eikä toisinpäin?