Vaatimus nuorisojärjestöstä: Keskustan laadittava päihdepoliittinen linjapaperi – “liittyy intohimoisia näkemyksiä puolin ja toisin“

Päihteet

Keskustan päihdepolitiikan perusteet on kirjattava loogiseksi kokonaisuudeksi, puolueen nuorisojärjestön puheenjohtaja Hanna Markkanen vaatii.

Keskustanuoret esittääkin, että keskusta laatii vuoden 2021 aikana päihdepoliittisen linjapaperin.

– Puolueelle olisi hyväksi käydä keskustelua päihdepolitiikasta, ja paperin työstön aikana aiheeseen on mahdollista päästä perehtymään kunnolla. Faktapohjainen ohjelmatyö antaa välineitä teeman monialaiseen käsittelyyn, nuoret toteavat tiedotteessaan.

Keskustanuoret toivoo, että päihdepoliittinen keskustelu nousisi paremmin esille niin keskustassa kuin yhteiskunnassa yleisemminkin.

– Päihdepolitiikkaan liittyy vahvoja, jopa intohimoisia näkemyksiä puolin ja toisin. Tulkintoja voi tehdä monella tavalla samojen tietojen perusteella. Tärkeintä on, että päihdepolitiikalle saadaan hyvät ja loogiset perusteet. Faktojen ja tutkimustulosten parempi esittely julkisuudessa, vaikutusten mittaaminen ja arviointi sekä järkeenkäypä logiikka siinä, miksi jokin on sallittua ja jokin toinen ei, auttaa tekemään päihdepolitiikasta järkevän kokonaisuuden, Markkanen näkee.

– Esimerkiksi lääkekannabiksen käytölle on olemassa lääketieteelliset perusteet, joten miksei sitä voisi myös kasvattaa Suomessa, nuorisopomo kysyy.