Uutissuomalainen: Halla-aho pitää huolestuttavana Antti Rinteen vihjailuja perussuomalaisista ääriliikkeenä

Perussuomalaiset

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho pitää huolestuttavana, että perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Antti Rinne (sd.) vihjailee perussuomalaisten edustavan ääriliikettä, kertoo Uutissuomalainen.

Rinne totesi lauantaina julkaistussa Uutissuomalaisen haastattelussa olevansa huolissaan suomalaisen äärioikeiston liikehdinnästä. Entisen pääministerin mielestä siinä on liian usein kyse perussuomalaisten toiminnassa mukana olevista tai puolueen liepeillä toimivista henkilöistä.

Halla-aho kuvaa Rinteen vihjailuja ala-arvoisiksi.

– Pidän aika huolestuttavana sitä, että perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja kyseenalaistaa laillisia tavoitteita laillisesti edistävän oppositiopuolueen legitimiteetin ja vihjailee, että kyseinen puolue ja sen puoli miljoonaa äänestäjää edustaisivat jonkinlaista ääriliikettä, Halla-aho sanoi Uutissuomalaiselle lauantaina päivällä.

Rinteen mukaan Suomessa on merkittävä joukko ihmisiä, jotka organisoidusti ja masinoidusti levittävät epäluuloa yhteiskunnallisia instituutioita ja poliitikkoja kohtaan sekä lietsovat vihaa.

– Hän (Rinne) nyt tässä kyllä aika lailla lietsoo epäluuloa ja vihaa poliitikkoja kohtaan. Hän on ihan oikeassa siinä, ja sen takia hänen pitäisi ennen kaikkea itse pidättäytyä siitä, Halla-aho kommentoi.

Kommentit (5)

 • Lukija90

  Eipä Rinne,Sdp antanut kansan keskittyä hiljalleen kuntavaaleihin,joissa otetaan mm. kantaa huimien rahojen annosta EU:lle. Suomi jää maksamaan yli 3 miljardia euroa,mikä on pois kunnilta. Ehkä se oli Rinteen tarkoituskin?

 • Lukija9

  Lukija 90, pysytäänpäs nyt asiassa. EU-rahoituksella ja kuntavaaleilla ei ole sitten niin yhtään mitään yhteyttä keskenään. Hieman logiikkaa möläytyksiin lukija 90.

  • Lukija21

   Saattaapa ollakin yhteyttä. Kunnista ne EU-tukien (= velkojen) maksajat löytyvät, siellä ovat myös kunnille jaettujen ylimääräisten koronatukien (= vaalivoitelurahat) maksajat jne. Eiköhän maatalouden kansalliset kuoretkin kuntapolitiikkaan mahdu? Tulevat kuntavaalit ovat kuitenkin ensisijaisesti sote- ja maakuntavaalit.

 • Mustikka

  Rinteen tuleminen julkisuuteen on hyvä asia kaikille muille puolueille. Eiköhän Rinteen möläyttely palauta SDP:n kannatuksen taas entiselle 15 prosentin tasolle. On aika makaaberia, että perustuslakivaliokunnan puheenjohtajaksi valitaan rikoksesta tuomittu mies. Onko se jotain sairasta huumoria vai pyrkimystä laskea demokratian arvostusta.

 • Lukija21

  Paljon itsekin täällä tosikkoja hiillostan, osin leikin varjolla. Nyt kuitenkin ihan vakavalla mielellä.
  Myös tiedotusvälineiden pitää tarkastella kriittisesti omaa toimintaansa, kun ne kertovat äärioikealla olevista liikkeistä ja vihapuheesta, ja olla varsin varovainen yhdistäessään niitä Perusuomalaisiin. Tämä koskee kaikkia alustoja. Mikä on tiedotusvälineiden osuus ja vastuu vihapuheen ylläpitämisessä ja totuuden mukaisessa tiedottamisessa. Kuinka paljon ne on oikeus mollata Perussuomalaisia toimittajiensa tai vierailevien asiantuntijoidensa kautta? Millä perusteella ajankohtaisohjelmien asiantuntijat valitaan? Onko se sopiva tausta, sopivat ajatukset vai toimittajan kaveruus? Tiedotusvälineitä seuraava kansalainen tietää jo etukäteen, millaista sanomaa tai tekstiä on odotettavissa, kun näkee keskustelun osallistujat. Tähän syyllistyy erityisesti YLE. Kuinka paljon lehdet antavat palstatilaa niille kirjoittajille, jotka haluavat arvostella, jopa kertoa perättömiä Perussuomalaisista. Paljonko PS:n ajamista hyvistä asioista kerrotaan ja mitä jätetään kertomatta, jotta totuus ei sataisi PS:n laariin. Olisi hienoa, jos media itse aloittaisi tämänkaltaisen keskustelun.
  Suomenmaan kunniaksi pitää sanoa, että se antaa palstatilaa myös sellaisille ajatuksille, joissa kritisoidaan Keskustan toimintaa.

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen