Syyttäjät haluavat pidättää läheisen työmaan johtajan Taiwanin massiivisen junaturman vuoksi

Taiwan

Taiwanissa syyttäjät haluavat pidättää rakennustyömaan johtajan perjantaina tapahtuneen tuhoisan junaturman vuoksi, kertoo muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Turmassa kuoli ainakin 50 ihmistä. Täpötäyden junan epäillään törmänneen lava-autoon, joka oli valunut kiskoille läheiseltä rakennustyömaalta. Uutistoimisto Reutersin mukaan työmaan johtajan epäillään kytkeneen auton jarrun huonosti.

Sairaalahoitoon vietiin yli 175 ihmistä, kertoo puolestaan uutistoimisto AFP. Eniten matkustajia kuoli junan ensimmäisessä vaunussa, joka tuhoutui pahoin.

–  Näin ruumiita ja ruumiinosia kaikkialla ympärilläni, se oli hirvittävää. Ihmiset ovat hauraita, ja heidän elämänsä loppuivat yhtäkkiä, itsensä Lo-sukunimellä esitellyt matkustaja sanoi Apple Daily -sanomalehdelle.

Lauantaina liput liehuivat puolitangossa koko maassa, kun tuhoutuneita junanvaunuja alettiin siirtää pois tunnelista. Pelastajien mukaan niiden sisällä saattaa yhä olla kuolleita matkustajia.

On myös mahdollista, että tiedossa olevien kuolleiden määrä vielä kasvaa, koska kaikkia löydettyjä ruumiinosia ei ole vielä tunnistettu.

Junassa kerrotaan olleen lähes 500 matkustajaa. Onnettomuus on pahin junaturma Taiwanin saarella sitten 1940-luvun.

Presidentti Tsai Ing-wen vieraili loukkaantuneiden luona Hualienin sairaaloissa.

–  Valtionhallinto tekee kaikkensa hallitakseen tämän katastrofin vaikutuksia, jotta kuolleet voivat levätä rauhassa ja loukkaantuneet voivat parantua nopeasti, hän sanoi.

Onnettomuus tapahtui hautojenlakaisujuhlan alussa. Kyseessä on pitkä pyhäviikonloppu, jolloin tiet ja rautatiet ovat täynnä kotikyliinsä palaavia ihmisiä, jotka tulevat siistimään esivanhempiensa hautoja.

Turmajunakin oli niin täynnä, että osa ihmisistä joutui seisomaan junan käytävillä.