Satumaisia kuusia, sammaloitunutta kalliota, pikkuruisia polkuja… – Rakastetun runoilijan kunniaksi perustettiin Tiitiäisen metsä

Suojelualue

Sykkiikö sinunkin sydämesi Kirsi Kunnaksen runoille?

Luonnonperintösäätiö ja WSOY ovat perustaneet kirjailija Kunnaksen kunniaksi Tiitiäisen metsä -nimisen suojelualueen.

Tiitiäisen metsässä on runsaasti korkeuksiin kurkottavia kuusia, mäntyjä ja haapoja.

Kahdenkymmenenseitsemän hehtaarin metsä sijaitsee lähellä Ylöjärven keskustaa, aivan Pikku-Ahveniston vieressä. Metsästä löytää valtavia muurahaiskekoja, sammaloitunutta kalliota, runsaasti lahopuuta ja monipolvisia, helppokulkuisia polkuja.

Myös liito-oravan tiedetään viihtyvän Tiitiäisen metsässä.

– Alue sopii todella hyvin juuri Tiitiäisen metsäksi. Sen vanhat puut luovat salaperäistä ja satumaista tunnelmaa. Metsä on helppojen kulkuyhteyksien päässä, joten sinne on lastenkin helppo tulla luontoa tutkimaan ja viihtymään, Luonnonperintösäätiön toiminnanjohtaja Anneli Jussila kertoo tiedotteessa.

Suojelualueelle kerätään rahaa lahjoituksilla ja myymällä Tiitiäisen metsä -teosta, joka sisältää Kunnaksen rakastetuimpia runoja. Samalla se on kirjailijan rakkaudenosoitus suomalaiselle metsälle.

– Metsä on kokonainen oma maailmansa täynnä metsäluonnon vilkasta elämää ja sen tapahtumia, ja me ihmiset olemme osa sen olemusta. Me olemme metsäkansaa. Onhan metsä muovannut ajatteluamme ja aistejamme pitkän yhteisen historiamme aikana, Kirsi Kunnas kuvailee.

Suojelualueen hyväksi tehtävään keräykseen voi osallistua kuka tahansa Luonnonperintösäätiön verkkosivuilla.