Purra syyttää vaalituloksesta "vihamielisesti toimivaa mediaa" – Simon Elo: Säälittävää

Perussuomalaiset

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra vierittää syytä puolueensa odotuksia heikommasta aluevaalituloksesta median niskoille.

– Näissä vaaleissa vihamielisesti toimiva media, olipa kyse sitten suoran puheoikeuden rajoittamisesta vaalikeskusteluissa tai muusta epätasapuolisesta kohtelusta ja vääristä väitteistä, vahvisti asemiaan, Purra kirjoittaa blogissaan.

Purra odottaa median kohtelevan jatkossakin puoluetta epäreilusti.

– Sisäsyntyisesti perussuomalaista arvomaailmaa ja maailmankatsomusta vastustavat toimittajat tulevat seuraavien viikkojen ja kuukausien aikana tekemään kaikkensa, jotta ne saisivat perussuomalaiset polvilleen.

Perussuomalaisten entinen kansanedustaja Simon Elo pitää tilitystä ”säälittävänä”.

– Täytyy sanoa, että on säälittävää, kun minkä tahansa puolueen johto yrittää kääntää epäonnistuneen vaalikampanjansa ”vihamielisen median” syyksi, Sinisen tulevaisuuden kautta kokoomuksen riveihin päätynyt Elo arvioi.

– Ilmeisesti tapahtuneesta ei aiota ottaa opiksi.

Perussuomalaiset sai viime sunnuntaina pidetyissä vaaleissa 11,1 prosentin kannatuksen.

Purra selittää tulosta epäreilun mediapelin ohella sillä, että moni koki sote-uudistuksen turhaksi ja huonoksi.

Lisäksi puheenjohtaja katsoo, että koronarajoitukset haittasivat perussuomalaisten kampanjointia.

Myös sote-teema oli perussuomalaisille sopimaton.

– Sote poliittisena teemana kuvastaa pehmeyttä ja välittämistä. Läpi pääsi paljon soteammattilaisia ja selvästi enemmän naisia kuin miehiä. Voittava sanoma oli juuri se, jota itse eniten kritisoin – pelkkien toivekuvien esittämistä ja huolenaiheiden retorista julistamista. Perussuomalaiset ei ole parhaimmillaan tässä viestinnässä.