Nyt puhuu tasa-arvoministeri Blomqvist: Sanapari ”intersektionaalinen feminismi” ei esiinny tasa-arvo-ohjelmassa

Tasa-arvoTasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist (r.) korostaa, että viime päivinä kuohuttanut sanapari ”intersektionaalinen feminismi” ei esiinny hallituksen tasa-arvo ohjelmassa.

– Ohjelmassa käytetään (termiä) intersektionaalinen tarkastelutapa, mikä tarkoittaa, että monien tekijöiden sukupuolen ohella, esim. sosioekonomisen taustan, asuinpaikan, iän jne katsotaan vaikuttavan yksilön asemaan, Blomqvist twiittaa.

Hän lisää, että ohjelmassa avataan intersektionaalisuus–käsitettä ja sitä, miten se käytännössä vaikuttaa tasa-arvotyöhön.

– Ohjelmassa kuvataan myös hallituksen konkreettisia toimenpiteitä tasa-arvon edistämiseksi. Vahva lukusuositus!

Sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) puheet intersektionaalisesta feminismistä ovat närkästyttäneet monia oppositiopoliitikkoja.

Ohisalo hehkutti viime viikolla hallituksen uutta tasa-arvo-ohjelmaa Twitterissä.

– Kunnianhimon taso nousee aiempiin hallituksiin verrattuna ja kantavana näkökulmana on nyt eri syrjinnän muodot tunnistava intersektionaalinen feminismi, Ohisalo kirjoitti.

Esimerkiksi perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on ihmetellyt, miten hallituksella on aikaa ja varaa keskittyä intersektionaaliseen feminismiin, kun Suomessa on akuutti koronavirus- ja talouskriisi sekä nouseva työttömyys.