Lännen Media: Keskustavaikuttaja Kari Hokkanen pitää Väyrysen suosiota keskustalle kiusallisena – vertaa Veikko Vennamoon

Presidentinvaalit

Keskustan konkarivaikuttajan Kari Hokkasen mielestä Paavo Väyrysen suosio on kiusallista puolueelle. Hokkanen vertaa Lännen Median haastattelussa Väyrystä SMP:n Veikko Vennamoon.

Väyrynen päihitti keskustan Matti Vanhasen yli 200 Suomen kunnassa. Vanhanen vei pidemmän korren 101 kunnassa ja seitsemässä kunnassa he saivat yhtä paljon ääniä.

Hokkasen mukaan Väyrynen on saanut enemmistön äänistä muualta kuin keskustasta, mutta myös keskustasta on irronnut ääniä. Hokkanen viittaa gallupeihin, joiden mukaan kolmannes Väyrysen kannattajista olisi keskustalaiseksi lukeutuvia.

Hokkasen mielestä keskustan kunniapuheenjohtajan paluu Arkadianmäelle aiheuttaa myös huolia keskustalle.

–Väyrynen on aivan samassa asemassa kuin Veikko Vennamo aikanaan, kun hän rakensi omaa organisaatiotaan. Vennamo esiintyi myös yhden hengen ryhmänä eduskunnassa aikamoisella menestyksellä.

Ilkan entisen päätoimittajan mielestä keskustassa täytyy käydä keskustelua huonosti menneiden presidentinvaalien jälkeen. Hän muistuttaa, että Matti Vanhasen 4,1 prosentin kannatus on maalaisliitto-keskustan kaikkien aikojen surkein vaalitulos.

–Kyllä myös linjasta pitää keskustella. Yleensä kritiikki on tullut sinne päin, että hallitus on liian oikeistolainen, mutta näissä vaaleissa oikeiston ehdokas vetää. Tämä on tilanne, jota ei ole aiemmin koettu, Hokkanen sanoo.

Hokkasen mielestä presidentinvaalien tulos ei vaikuta välittömästi keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän asemaan.

– Se on selvää, että puoluekokouksessa kesällä tästäkin puhutaan. Sipilä on sanonut haluavansa jatkaa puheenjohtajana ja hänet varmasti valitaan. Täytyy muistaa, että hänen tuloksensa pääministerinä ovat olleet aivan erinomaisina, Hokkanen sanoo.