Keskustasatraappi ihmettelee, miksi Väyrynen ei mahtunut Helsingin ehdokaslistalle – “kummallisen korskeaa“

Keskusta

Pitkän linjan keskustavaikuttaja ja entinen päätoimittaja Kari Hokkanen ihmettelee keskustan Helsingin piirin päätöstä olla hyväksymättä Paavo Väyrystä puolueen listalle kevään kuntavaaleissa.

– Kummallisen korskea järjestö keskustalla on pääkaupungissa. Ei luulisi, että niillä kannatusluvuilla on varaa torjua kuntavaalin ehdokaslistalta mies, jota viime vaaleissa äänesti 12 600 helsinkiläistä, Hokkanen kirjoittaa Suomenmaan blogissaan.

Pääkaupungin keskustapiiri äänesti joulukuussa pormestariehdokkaan asettamisesta. Myös Väyrynen oli käytettävissä, mutta piirihallitus ei hyväksynyt Väyrystä edes kuntavaaliehdokkaaksi. Keskustan entinen puheenjohtaja Väyrynen toimii tällä hetkellä Helsingin kaupunginvaltuutettuna Terve Helsinki-ryhmässä. Pormestariehdokkaaksi keskustapiiri valitsi ministerin erityisavustaja Eeva Kärkkäisen.

Väyrynen tuli valituksi vuoden 2017 vaaleissa valtuustoon kristillisdemokraattien listalta 1026 äänellä. Keskustan jäseneksi hän palasi viime vuonna. Hokkasen mainitsemat 12 600 ääntä Väyrynen keräsi Helsingistä vuoden 2018 presidentinvaaleissa valitsijayhdistyksen ehdokkaana.

Hokkanen kommentoi kirjoituksellaan Suomenmaan juttua tammikuun alusta, jossa neljä keskustan entistä puoluesihteeriä esittää ajatuksiaan puolueen tilasta ja tulevaisuudesta. Hokkanen vastaa esimerkiksi Jarmo Korhoselle, jonka mielestä hallitukseen lähteminen oli keskustalta virhe.

– Kuten kokoomuksesta näkyy, ei oppositiossakaan kakkospuolueen kannatus tahdo kääntyä kasvuun. On ihan eri asia olla johtava oppositiopuolue, joka voi rakentaa uskottavaa vaihtoehtoa hallitukselle. Keskusta ei nyt olisi.

– Keskusta on tässäkin hallituksessa puolustaakseen niitä arvoja ja etuja, joita varten se on jo toista sataa vuotta ollut olemassa, ei niiden kustannuksella punavihreää politiikkaa myötäilemässä, Hokkanen täräyttää.

Hokkanen toivoo, että vanhoista näytöistä otetaan nyt oppia, ja puoluehallitukseen ruotsinkielisen piirin edustajana noussutta Väyrystä kuunnellaan tarkalla korvalla.

– Hänellä on siellä ainoana kokemusta siitä, kuinka nostetaan kannatustasoa viitisen prosenttiyksikköä ja herätellään kenttää koomasta.

Kommentit (7)

 • LEHTOLA PASI

  Hokkasen kommentointi osuu oikein muuten paitsi P. Väyryseen liittyen: huomaamme Keskustan Helsingin piirin edustavan vastuullisempaa ja hereillä olevampia näkemyksiä aiheeseen liittyen.

  Iän vai käsityskyvyn tuomaa heikkenemistä vaiko Helsingin piirin ylivoimaa vahvuustekijöissä?

 • Lukija69

  Kari Hokkasen näkemyksiä on syytä kuunnella, viisas mies!

  Olen itsekin ihmetellyt, että miksi Väyrystä ei kelpuutettu pormestari- tai kuntavaaliehdokkaaksi.

  Eihän siinä ole mitään järkeä. Olin ymmärtänyt, että seuraavat vaalit ovat Keskustalle todella tärkeät ja ääniä pitäisi saada reippaasti. Väyrynen on ainoa keskustalainen, joka olisi tuonut merkittävän määrän ääniä Helsingistä.

  Päätös hylätä Väyrynen on vastoin sitä tavoitetta, joka puolueen menestykselle on asetettu. Saarikko: Olisiko aika muuttaa linjaa niin, että voimme menestyä? Puoluhallituksessa on todella syytä olla korvat höröllä!

 • Lukija63

  LONKA itse on tuontitavaraa Helsinkiin joten ihmettelen että VÄYRYSTÄ ei oteta ehdokkaaksi Helsingissä. Minusta pitäisi ottaa. Mutta kun eivät voi huomata että VÄYRYNEN saisi eniten ääniä niin se kirpaisisi kovasti. Olkoon Eeva pormestariehdokas kun ei tule kuitenkaan pormestariksi – ne menevät suurimmille puolueille.

 • Lukija63

  Puoluehallitus voisi puuttua tähän HESAN ehdokasasiaan. Onhan hänet (PV) hyväksytty puolueeseen takaisin niin ei tuo ohitus Hesassa voi olla lopullinen jos LONKA ei sitä kestä voisi erota itse.

 • Lukija9

  Kari Hokkanen, ikätoverini, Kyllä Paavon kohdalla ollaan edelleen siinä tilanteessa, ettei hän vieläkään tiedä, mitä hän aikuisuuden kynnyksellä haluaa ruveta tekemää. Viime aikoina hän on ”valunut” länsirannikkoa pitkin pohjaoisesta etelään. Hän on ostanut itselleen mandaatteja ja päätynyt lopulta omasta mielestään ylivoimaisena pyrkyrinä Helsinkiin ehdokkaaksi.
  Hesan kepulaiset tekivät erittäin viisaasti hylätessään hänet asiasta sivuraiteelle. MUTTA, vielä Paavo ehtii muodostaa ties monennenko puolueen itsensä ympärille ja jälleen on aihetta ”nauruun”! Uskokaa nyt hyvät ihmiset, että me paappaikäiset emme ole enää ”raavahia”?

  • Lukija69

   Lukija9 omaa sellaisen väyryskammon, että hänen jutut voimme sivuuttaa aina saman tien. Onkohan jo sairauden puolelle kammo edennyt?

   Onneksi Hokkanen ja Keskustan kenttä tietää Hesan piiriä lukuunottamatta!

 • Lukija9

  Lukija 69, minä kiitän kunniasta, mutta sanovat minun olevan yläpäästäni vielä täysin ”kepuvihreä”, joten ”sairauteni” Paavon suhteen on puhtaasta arkirealismista johtuvaa. Kukaan ei voi kieltää Paavon ansioita hamassa menneisyydessä, mutta noista hänen viime vuosien seikkailuista ei kukaan voi hurraata hänelle hihkua. Näyttää toteutuvan hänen kohdallaan vanha ”likainen” sanonta: ”Ahneella on paskainen loppu!”
  Koetahan ”lukija 69” kestää kuosissasi ja muista käydä kuntavaaleissa äänestämässä. Liekö Paavo ehdokkaana sinun muuntajapiirissäsi?

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen