Helsingin keskustajohtaja huomauttaa, ettei puoluetta pelasteta pääkaupungissa ”messiaita tuomalla”

Keskusta

Keskustaa ei auta Helsingissä ”messiaiden” tuominen ääniä keräämään, sanoo Helsingin keskustan tuore puheenjohtaja Harriet Lonka.

– Helsingin keskustan pelastaa se, että teemme Helsingin keskustan politiikkaa. Se lähtee täällä olevista ihmisistä, jotka viestivät täällä tärkeistä asioista. Linjamme on, että asiat tehdään yhteistyössä ja yhtenä ryhmänä, Lonka jatkaa.


Keskustakonkari Kari Hokkanen otti maanantaina Suomenmaan blogissaan kantaa Helsingin keskustan joulukuiseen päätökseen olla ottamatta Paavo Väyrystä puolueen listalle kevään kuntavaaleissa. Hyviä äänimääriä aiemminkin Helsingissä saanutta Väyrystä ei Hokkasen mielestä ole varaa olla ottamatta listoille.

Lonka ei halua kommentoida enää joulukuun päätöksiä, eikä ota kantaa siihenkään, voisiko Väyrynen vielä mahtua listoille.

Kuntavaalien ehdokaslistojen viimeinen jättöpäivä on 9. maaliskuuta.

Kuntavaaleihin valmistautuminen ei ole Longan mukaan helppoa.

– Toivon, että mahdollisimman moni Helsingissä keskustalaisena toimiva tai keskustalaiseksi itsensä kokeva olisi avoimin mielin ja innostunut kuntavaaleihin lähtemisestä, Lonka toteaa. 

Korona tuo epävarmuutta ja hämmennystä tilanteeseen.

– Samoin on monia muita asioita, jotka kilpailevat ihmisten ajankäytöstä, eikä kuntavaaleihin välttämättä tunnu niin helpolta lähteä. Myös uuden toiminnanjohtajan rekrytointi piirille on käynnissä, ja tämä tuo omaa haastettaan.

Kommentit (4)

 • Lukija90

  Tässä naula lisää kepun arkkuun. Uskomatonta liberaalien touhuja,jotka hajoittivat kepun. Ei näin hesaa valloiteta eikä kaupunkeja ylipäätään.

 • Lukija69

  Väyrynen olisi pitänyt valita pormestariehdokkaaksi.

  Todella vastuutonta touhua koko puolueen kannalta tämä Helsingin piirin toiminta. Anneli; miksi et vaikuttanut päätökseen? Onko meillä tarkoitus menestyä vaaleissa vaiko ei? Tämä antaa viestin, että ei ole edes yritystä!

  Ampuivat itseään ja koko puoluetta omaan nilkkaan!

 • Keskiöupseeri

  Kuka tietää Väyrysestä, missä puolueessa hän katsoo itselleen parhaaksi olla seuraavaksi. Viisasta on vähän katsoa, josko mies rauhoittuisi ensin. Nyt istuu kait Hgin kristillisten ryhmässä.

 • TUOMINEN SOILE

  Kyllä Lonka on kommentissaan aivan oikeassa. Väyrynen ei ole oikea ihminen päivittämään puoluetta Helsingin aikaan, johan sen kertovat puoluepoliittiset harrasteensa 2010-luvulla.

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen