Keskustan Könttä jakaisi EU-elvytyspotin tasan maakuntien kesken, kritisoi Vapaavuoren vaatimuksia: “ahneudella pitää olla joku raja“

Talous

EU-koronaelvytyspaketin Suomen osuus tulisi jakaa tasan maakuntien kesken, keskustan kansanedustaja Joonas Könttä näkee.

– Eurot on syytä jakaa tasaisesti koko Suomeen, koska myös koronan vaikutukset ovat koskettaneet koko maata – ei vain Helsinkiä, Könttä linjaa Suomenmaalle.

Keskustaedustaja on ärtynyt siitä, että pääkaupungin pormestari haalii vimmatusti rahaa kaupungilleen.

Vapaavuori totesi keskiviikkona Helsingin kaupunginvaltuuston kokouksessa, että kaupungin on saatava iso siivu vähintään 2,3 miljardin euron potista, joka ositetaan Suomelle.

Pormestarin mukaan korona on iskenyt Suomessa pahiten palveluvetoisiin suuriin kaupunkeihin.

Vapaavuori sanoi, että nyt on kaupunkien vuoro, sillä hallitus neuvotteli EU:n monivuotisen budjetin väännöissä maataloudelle ja aluepolitiikalle 500 miljoonan euron tuen.

Könttä puolestaan huomauttaa Helsingin saaneen ylimääräisiä investointeja niin museohankkeisiin, Olympiastadionin peruskorjaukseen kuin nopeisiin liikenneyhteyksiinkin.

– Minusta Helsingin ja Vapaavuoren ahneudella pitää olla joku raja.

Kansanedustaja korostaa, että maakunnissa koronarahoilla voidaan luoda lisäarvoa ihan yhtä hyvin kuin Uudellamaalla.

– Hyviä kohteita ovat tietoliikenteen parantamishankkeet, tutkimus- ja koulutus ja biotalous, Könttä luettelee.

– Kyllä koronaelvytyspaketti on merkittävä summa. Se pitää osoittaa hankkeisiin, jotka on mahdollista käynnistää heti tai mahdollisimman nopeasti.