Kärnä ihmettelee Orpon budjettipuheita: “Kokoomuksesta on tullut vastuuton ja vallaton veijari, joka työntää isänmaan edun viemäriin“

Budjettiriihi

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä hämmästelee kokoomuksen vastuutonta talous- ja koronalinjaa.

Kärnän mukaan kokoomus tyrmäsi hallituksen koronabudjetin, joka tukee kuntia yli miljardilla, osoittaa koronatoimiin yli miljardin, kohdentaa hävittäjähankintaan yli miljardin sekä osoittaa rahaa teollisuuden verorasituksen keventämiseen yli miljardin.

– Kokoomuksessa on lähdetty laukalle oikein kunnolla, mutta nyt ei olla liikkeellä ratsukoilla, vaan keppihevosilla. Mikäli hoitaisimme tätä kriisiä kokoomuksen esittämillä lääkkeillä, eli veronalennuskarnevaalilla, olisi tilanne aivan kestämätön kaikkien kannalta. Haluan kysyä Petteri Orpolta, mitkä hallituksen esittämät toimet sinä peruisit. Tätä vastausta odottaessa en pidättele hengitystäni, Kärnä maalailee tiedotteessaan.

Kärnä toteaa olevansa pahoillaan, kun vanha valtionhoitajapuolue on ajautunut nyt populismin ja opportunismin teille.

– Perussuomalaiset toimivat nyt kokoomukselle hyvinä aisankannattajina, mutta olisi hienoa, jos meillä olisi muitakin vastuullisia oppositiopuolueita kuin kristillisdemokraatit. Orpon Petteristä sekä kokoomuksesta on nyt tullut aivan vastuuton ja vallaton veijari, joka työntää isänmaan edun viemäriin pikavoittoja tavoitellessaan.