Kärnä ihmettelee Orpon budjettipuheita: “Kokoomuksesta on tullut vastuuton ja vallaton veijari, joka työntää isänmaan edun viemäriin“

Budjettiriihi

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä hämmästelee kokoomuksen vastuutonta talous- ja koronalinjaa.

Kärnän mukaan kokoomus tyrmäsi hallituksen koronabudjetin, joka tukee kuntia yli miljardilla, osoittaa koronatoimiin yli miljardin, kohdentaa hävittäjähankintaan yli miljardin sekä osoittaa rahaa teollisuuden verorasituksen keventämiseen yli miljardin.

– Kokoomuksessa on lähdetty laukalle oikein kunnolla, mutta nyt ei olla liikkeellä ratsukoilla, vaan keppihevosilla. Mikäli hoitaisimme tätä kriisiä kokoomuksen esittämillä lääkkeillä, eli veronalennuskarnevaalilla, olisi tilanne aivan kestämätön kaikkien kannalta. Haluan kysyä Petteri Orpolta, mitkä hallituksen esittämät toimet sinä peruisit. Tätä vastausta odottaessa en pidättele hengitystäni, Kärnä maalailee tiedotteessaan.

Kärnä toteaa olevansa pahoillaan, kun vanha valtionhoitajapuolue on ajautunut nyt populismin ja opportunismin teille.

– Perussuomalaiset toimivat nyt kokoomukselle hyvinä aisankannattajina, mutta olisi hienoa, jos meillä olisi muitakin vastuullisia oppositiopuolueita kuin kristillisdemokraatit. Orpon Petteristä sekä kokoomuksesta on nyt tullut aivan vastuuton ja vallaton veijari, joka työntää isänmaan edun viemäriin pikavoittoja tavoitellessaan.

Kommentit (2)

  • Lukija23

    vastuuta kantamattomat= oppositio käöttäötyy kuin tavanommaeset teini-ikäset. vanhempijjaa=hallitusta on aena vastustettava vaekkei siinä yhtikäs järkee oo. älylline epärehellissyys vuan kukoestaa.
    toemittaja-ressukoehinnii oesj tuo aena muistettava. esillekkii ussein tuuvva.

  • Mustikka

    Eiköhän vastuuton velanotto ole vastuutonta tulevia sukupolvia kohtaan. Tämän hallituksen aikana tulevien sukupolvien maksettavaksi tuleva velka kasvaa jo nyt tiedossa olevien toimien takia ainaki. 30 miljardia. Eikä mitään hajua miten velka maksetaan. Keskustaa äänestettiin sen takia, että se pitäs huolta myös taloudesta ja toimisi tulppana vihervasemmiston vastuutomalle rahanjaolle jos tuollaiseen hallitukseen oli yleensäkään järkeä mennä. Jo Niinistö kyseli, kuka enää töitä tekee kun rahaa tulee muutenkin. Mutta kuinka kauan korot pysyy tällaisena ja rahaa yleensä saa. Seuraavaksi menee suomalaisten maat, yritykset ja eläkerahastot velkojille.

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen