Kansanedustaja kehottaa Suomen kuntia julistamaan susihätätiloja – "Symbolinen teko ja signaali poistolupia myöntävän viranomaisen suuntaan"

Susipolitiikka

Keskustan kansanedustaja, maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsen Mikko Kärnä kehottaa Suomen kuntia julistamaan susihätätilan alueilleen, mikäli sudet aiheuttavat kuntien alueilla ongelmia.

– Susihätätilan julistaminen on symbolinen teko, jolla kunta voi osoittaa, että ”valtion koirat” aiheuttavat sen alueella liikaa ongelmia. Tämä on signaali myös poistolupia myöntävän viranomaisen suuntaan., Kärnä toteaa tiedotteessaan.

Susikanta on Kärnän mukaan noussut tietyissä kunnissa aivan liian suureksi ja sudet aiheuttavat vaaraa niin koti- kuin tuotantoeläimillekin ja jopa ihmisille. Ne myös estävät esimerkiksi hirvien kannanhoidollisen metsästyksen tehokkaan harjoittamisen.

– Toivon ja luotan, että maa- ja metsätalousministeriö käynnistää susien kannanhoidollisen metsästyksen jo ensi talvena. Se on ainoa vaihtoehto tämän ongelman kestäväksi hoitamiseksi, hän paaluttaa.

Mikko Kärnä korostaa omana kantanaan, että susi ei hänen mielestään ole Suomessa uhanalainen laji.

– Susi ei ole Suomessa uhanalainen, sillä meillä on yhteinen elinvoimainen kanta Venäjän kanssa. Ei susi tunne valtakunnanrajoja, vaan se liikkuu niiden yli kun siltä itsestään niin tuntuu. Itse pidän sutta myös ehkäpä enemmänkin vieraslajina, koska puhtaita susia meillä ei juurikaan ole. Ne ovat koirasusia, jotka eivät oikeasti kuulu Suomen luontoon.