HS-gallup: Perussuomalaisten ja SDP:n kannatus lähes tasoissa – neljän kärjessä ei merkittäviä muutoksia

Puoluekannatus

Oppositiopuolue perussuomalaisten ja pääministeripuolue SDP:n kannatus on lähes tasoissa, kertoo Helsingin Sanomien mielipidemittaus.

Jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt, perussuomalaisia äänestäisi 21,1 ja SDP:tä 21,0 prosenttia vastaajista. Molempien kannatus näyttää pysyvän melko vakaana.

Kolmantena on oppositiopuolue kokoomus 16,4 prosentin kannatuksella ja neljäntenä hallituspuolue keskusta 11,0 prosentilla.

Kannatusmittauksen neljän kärkipuolueen muutokset verrattuna edelliskertaan ovat hyvin pieniä eli vain prosenttiyksikön yhden tai kahden kymmenyksen luokkaa.

Suurin heilahdus verrattuna tammikuun mittaukseen oli hallituspuolue vihreillä, joita äänestäisi nyt 9,9 prosenttia. Laskua oli 0,7 prosenttiyksikköä eli saman verran kuin suosio viime mittauksessa nousi.

Kuudenneksi suosituin oli hallituspuolue vasemmistoliitto, jota äänestäisi 7,6 prosenttia vastaajista. Seuraavaksi suosituin oli niin ikään hallituksessa istuva RKP 4,2 prosentin kannatuksella.

Kristillisdemokraatteja äänestäisi 3,7 prosenttia vastaajista ja nyt-liikettä 2,4 prosenttia.

Kantar TNS:n toteuttamaan kyselyyn haastateltiin 2  480 ihmistä 18. tammikuuta  –  12. helmikuuta. Virhemarginaali on noin 2,1 prosenttiyksikköä suuntaansa suurimpien puolueiden kohdalla.