Ex-ministerille rajua palautetta koronapassista – "183 kommenttia, joissa kutsutaan fasistiksi, ylimieliseksi sekä tyhmäksi ja verrataan toimintaani Auschwitziin"

Politiikka

Keskustan kansanedustaja, entinen tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen kertoo saaneensa lukuisia herjauksia perjantaina julkaisemastaan tviitistä, jossa hän otti myönteisen kannan koronapassiin ja koronarokotuksiin.

– Koronapassi- ja rokotemyönteinen twiittini poiki 183 kommenttia, joissa kutsutaan fasistiksi, ylimieliseksi sekä tyhmäksi ja verrataan toimintaani Auschwitziin. Ennustetaan samaa kohtaloa kuin Sipilälle ja toivotaan, että muutan pois Suomesta. Sellainen viikonloppu, mites teillä, Kosonen kirjoitti Twitteriin tiistaiaamuna.

Keskustan kansanedustaja Hilkka Kemppi on myös kertonut olevansa huolissaan koronapassin käyttöönoton aiheuttamista reaktioista ja suoranaisesta maalittamisesta.

– Viimeisen kahden viikon ajan sähköpostini ovat tukkineet tuhannet aggressiivisesti koronapassia vastustavat kommentit. Vakavinta on mielestäni se, että koronapassia vastaan on selvästi masinoitu viestejä, jotka maalaavat kopioituja mielikuvia ihmisoikeuksien ja perusoikeuksien törkeästä polkemisesta, Kemppi totesi tiedotteessaan.

Keskustan Matti Vanhanen kertoi viime viikolla kansanedustajien saaneen massapostituksina satojen koronapassia vastustavien ihmisten vetoomuksia.

Koronapassi hyväksyttiin perjantaina. Matkailu- ja ravintolapalveluiden etujärjestö MaRan mukaan koronapassin käyttöön ottaneet yrittäjät ovat kohdanneet voimakasta kritiikkiä ja kiusantekoa.