Eduskuntavaalien ehdokasnumerot on nyt arvottu – nettipoliisille osui hätänumero ja Mikko Kärnälle epäonnenluku

Eduskuntavaalit

Eduskuntavaalinumerot ratkesivat torstaina. Numerot alkavat Suomessa järjestettävissä vaaleissa aina numerosta 2. Ykköstä ei ole haluttu ottaa käyttöön, sillä ketään ei ole tahdottu julistaa ykköseksi ennen kuin vaalit on käyty.

Ehdokkaat toivovat tietysti, että numero olisi sellainen, joka jäisi helposti äänestäjien mieleen – toivottuja ovat ainakin numero 100 sekä Aku Ankan auton rekisterinumero 313.

Numerot aiheuttivat sosiaalisessa mediassa monenlaisia kommentteja keskustan ehdokkaiden keskuudessa.

Erikoisen hyvä tuuri tuntui käyvän oululaisella nettipoliisilla Lauri Nikulalla. Hän tähtää eduskuntaan numerolla 112.

– Olipahan mäihä. Työnumero paukahti ehdokasnumeroksi, Nikula kommentoi.

Keskustan somejyrä Mikko Kärnä lähtee vaaleihin epäonnenlukunakin pidetyllä numerolla 13. Siitä hän saikin irti monenlaisia tulkintoja.

– Ehdokasnumeroni näissä vaaleissa on 13! Kyllä! Täältä on Lapista tulossa nyt lujasti epäonnea ja kylmää pohjoistuulta pääkaupunkiseudun punavihreille! Pitäkäähän hatuistanne kiinni!

Keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Markus Lohi lähtee vaaleihin numerolla 15. Lohi muistelee Facebookissa menneitä.

– Ensimmäisissä vaaleissani numeroni oli 21. Tienvarsikyltissänni luki vain LOHI 21. Eräs mummo oli todennut, että onpas kalliiksi mennyt lohikilo. Nyt se on halventunut vähän, Lohi kertaa.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen tyytyy vaalisloganinsa mukaisesti toteamaan, ettei hänen numeronsa 113 ole huono. Samalla numerolla jatkopaikastaan taistelee Oulun vaalipiirissä keskustanaisten puheenjohtaja Ulla Parviainen.

Aina ei ehdokasnumerosta keksi mitään aasinsiltaa mihinkään. Näin kävi perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikolle, joka hakee jatkokautta Varsinais-Suomesta. Saarikolle osui numero 78.

– En keksi siitä mitään nasevaa sutkautusta enkä osuvaa asiayhteyttä. En mitään.

Oikeusministeriö on julkaissut kaikkien vaalipiirien ehdokaslistat ja ehdokkaiden vaalinumerot vaalit.fi -sivustolla.