Keskustan Kärnä: Metsähallituksen luovuttava Korvatunturin opastuskeskuksen myyntiaikeista – ”Suunnitelma ei ole minkään eduskuntapuolueen poliittisen tahtotilan mukainen”

Maaseutu

Keskustan entinen lappilaiskansanedustaja ja harvaan asutun maaseudun parlamentaarisen työryhmän jäsen Mikko Kärnä vaatii, että Metsähallitus luopuu suunnitelmista myydä Korvatunturin opastuskeskus Savukoskella.

Kärnän mielestä Metsähallituksen suunnitelma ei ole minkään eduskuntapuolueen poliittisen tahtotilan mukainen.

– Sovimme harvaan asutun maaseudun parlamentaarisessa työryhmässä, että Metsähallituksen luontopalveluiden rakennetun infrastruktuurin korjausvelka katetaan tulevien hallitusten budjeteissa hallituspohjasta riippumatta.

– Tuen kohdentamisen osalta on sovittu, että siinä huomioidaan erityisesti harvaan asutun maaseudun tarpeet sekä kompensaatioksi perustettujen kohteiden hoito ja kunnostus.

Mikko Kärnän mukaan Korvatunturin opastuskeskuksessa on kyse juuri tällaisesta kohteesta.

– Sitä ei missään tapauksessa tule nyt lakkauttaa, kun rahoituksesta on kaikkien puolueiden kesken sovittu, hän huomauttaa.

Kärnä vaatii, että kaikki puolueet pitävät kiinni työryhmän linjauksista kun tulevaa hallitusohjelmaa ryhdytään valmistelmaan.

– Työryhmämme työ on otettava pohjaksi, kun tuleva hallitus omista linjauksistaan päättää. Sovituissa linjauksissa on tärkeitä asioita maaseudulle, kuten minimivasteaikojen säätäminen poliisipalveluihin sekä pysyvä lisärahoitus harvaan asutun maaseudun turvallisuuspalveluihin.

– Samoin on esimerkiksi sovittu, että maatalouden heikon kannattavuuden vuoksi tiloille ei säädetä uusia kustannuksia aiheuttavia velvoitteita ilman kompensaatiota.

– Pelkästään tästä syystä esimerkiksi SAK:n esittämä maa- ja metsätalousmaan kiinteistöverottaminen on heitettävä romukoppaan.