Kärnä järkyttyi demareiden vaalirahoitushakkuista – “Metsä vedetään häpeilemättä nurin“

Eduskuntavaalit

Joensuun työväenyhdistys hakkaa parhaillaan metsää matalaksi SDP:n omistamalla Hopealahdan tilalla SDP:n vaalikassan kartuttamiseksi.

Keskustan entinen lappilaiskansanedustaja Mikko Kärnä on tyrmistynyt SDP:n kaksinaismoralismista.

– Demarit ovat vaatineet metsäpolitiikassaan milloin hakkuiden vähentämistä, milloin niiden lisäämistä ja milloin jotakin niiden välillä. Metsäpolitiikassa ei ole ollut mitään linjaa, mutta kestävän kehityksen nimeen on yritetty vannoa. Onneksi linja tulee nyt selväksi käytännön toiminnan kautta. Eduskuntavaalirahoituksen saamisen nimessä Joensuun työväenyhdistys hakkaa parhaillaan metsää SDP:n omistamalla Hopealahden tilalla.

Asiasta kertoi julkisesti Facebookissa SDP:n pitkäaikainen vaikuttaja, Rafael Paasio-mitalin haltija, Matti Mikkonen.

   

– Luonnon monimuotoisuus ja kestävä kehitys saavat näemmä väistyä, kun puhutaan SDP:n vaalirahoituksesta, Kärnä puhisee.

Hänen mukaansa on vastenmielistä, että SDP kartuttaa vaalikassaansa sadoillatuhansilla euroilla ryöstöhakkuita tekemällä.

– Tämäkö todella on se kestävän metsänhoidon malli, jota demarit haluaa edistää? Metsä vedetään häpeilemättä nurin mistään muusta kuin omasta vaalimenestyksestä välittämättä. Ei näin.

Maaseudun Tulevaisuudessa Matti Mikkonen kommentoi Kärnän näkemyksiä. Mikkonen on yksi Joensuun Työväenyhdistyksen valtuuttamista henkilöistä, joka hoitaa yhdistyksen metsäomaisuutta.

– Hakkuut kohdistuvat viiteen metsikkökuvioon, joista päätehakkuualan laajuus on 0,2 hehtaaria ja harvennusala kolme hehtaaria. Kyseessä on vajaatuottoinen metsikkö. Kun metsätila siirtyi Joensuun Työväenyhdistyksen omistukseen, metsien hoito ei ollut hyvällä tolalla.”

Mikkonen toteaa, että vajaatuottoisesta metsiköstä odotetaan 6 600 euron edestä kantorahatuloja.

Juttua täydennetty Matti Mikkosen kommenteilla.