Vasemmistoliiton Andersson: Pärjäsimme hyvin isoissa kaupungeissa, mutta emme niin hyvin pikkukunnissa

Hjallis Harkimo kertoi olevansa tyytyväinen 1,5 prosentin ääniosuuteen.
Kuntavaalit

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson kuvaa puolueensa vaalitulosta stabiiliksi. Puolue keräsi Ylen ennusteen mukaan 8,1 prosenttia äänistä, sijoittuen kuudenneksi.

Andersson myönsi, että puolueen ehdokaslista jäi hieman vajaaksi.

– Vasemmistoliitto pärjäsi oikein hyvin isoissa kaupungeissa, mutta ei niin hyvin pienemmillä paikkakunnilla, missä muutos ehdokasmäärissä on tapahtunut, hän sanoi. Hän kuvasi monien pitkäaikaisten kuntapolitiikkojen jättäytyneen pois ja sukupolvenvaihdoksen näkyneen tuloksissa.

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson kuvasi puoleen viiden prosentin tulosta hyväksi.

– Kuntalaiset ovat nähneet, että olemme luotettava puolue. Olemme vastuuta kantava puolue, joka pitää huolta ihmisten perusoikeuksista, hän sanoo.

Kristillisdemokraatit keräsi 3,6 prosenttia äänistä. Puheenjohtaja Sari Essayahin mukaan vaalien siirto vaikutti puolueen ehdokaskeräykseen positiivisesti. Tulos oli kuitenkin ennusteen mukaan laskussa noin 0,5 prosenttia edellisiin vaaleihin verrattuna.

Liike Nytin puheenjohtaja Hjallis Harkimo kertoo pitävänsä puolueen ääniosuutta hyvänä ja olevansa tyytyväinen, että puolue pääsi levittäytymään useisiin kuntiin. Hänen mukaansa tulos lupaa hyvää eduskuntavaaleja varten, mutta hän ei täsmentänyt Ylen haastattelussa, millaista politiikkaa puolue pyrkii kunnissa ajamaan.

Kuntavaaleissa ensimmäistä kertaa mukana ollut puolue keräsi ennusteen mukaan 1,5 prosenttia äänistä ja yhteensä lähes 50 valtuutettua.