Uutissuomalainen: Lapsilisistä vastaava ministeri Sarkkinen suhtautuu ylimääräiseen lapsilisään varauksella – pitää muita toimia ensisijaisina

Politiikka

Lapsilisistä vastaava sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen (vas.) suhtautuu valtiovarainministeri Annika Saarikon (kesk.) esitykseen ylimääräisestä lapsilisästä varauksella.

Sarkkinen ei sulje pois ylimääräisen lapsilisän maksamista, mutta hänen mukaansa olisi samaan aikaan tehtävä muita toimia, jotta myös pienituloisimmat lapsiperheet saisivat tukea.

– Lapsilisien ylimääräisessä korotuksessa on se haaste, että kaikista pienituloisimmat lapsiperheet, jotka saavat toimeentulotukea, eivät käytännössä saisi korotusta, koska se leikkaantuisi toimeentulotuesta, Sarkkinen toteaa sähköpostitse Uutissuomalaiselle.

Ministerin mukaan sääntelymuutoksilla pitäisi varmistaa, että ylimääräinen lapsilisä tulee myös pienituloisimmille lapsiperheille.

Sarkkinen tukisi pienituloisia lapsiperheitä nyt ensisijaisesti kasvattamalla työttömyysturvan lapsikorotusta ja toimeentulotuen lapsen perusosaa.

– Pienituloisille suunnattavat täsmätoimet olisivat valtiontaloudelle halvempia kuin kaikille laajasti kohdistettavat toimet, ja pidän niitä ensisijaisina.

Valtiovarainministeri Saarikko kertoi keskiviikkona, että hän aikoo ehdottaa hallitukselle ylimääräisen lapsilisän maksamista tämän vuoden puolella. Ylimääräinen lapsilisä olisi tarkoitus maksaa joulukuussa ja jokaisesta lapsesta erikseen.