Rauman telakan työntekijöiden jatkotestauksissa löytyi lisää koronatartuntoja – nyt tartunnan saaneita on 340 noin tuhannen työntekijän joukosta

Suomessa oli keskiviikkona synkkä koronapäivä – 797 uutta tartuntaa
Koronavirus

Rauman telakan alueen työntekijöiden koronaviruksen jatkotestauksista löytyi keskiviikkona 16 uutta tartuntaa. Kaikkiaan telakkaan liittyviä koronatartuntoja on nyt ilmennyt 340 noin tuhannen työntekijän joukosta, kertoi Rauman kaupunki tiedotteessa.

Uudet tartunnat löytyivät niiden 235 työntekijän joukosta, jotka olivat vapautumassa karanteenista.

Telakan työntekijöiden koronatestaukset jatkuvat torstaina. Kaikki altistuneet ja karanteenissa olleet testataan ennen karanteenin päättymistä, jotta voidaan varmistaa, että työpaikalle palataan vain terveenä.

Telakan tartuntatautitilanteesta järjestetään perjantaina yhteispalaveri, johon osallistuvat telakan, kaupungin ja Satakunnan sairaanhoitopiirin lisäksi Lounais-Suomen aluehallintokeskuksen ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) edustajat.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueellinen pandemiaohjausryhmä päätti keskiviikkona, että sen alueella suositellaan siirryttäväksi etäopetukseen perusopetuksen 7.–9. luokilla ja toisen asteen opetuksessa. Suositus on voimassa 8.–28. maaliskuuta.

Yksityistilaisuuksissa on samalla aikavälillä enintään kuuden osallistujan suositus. Julkisten tilaisuuksien kokoontumisrajoitukseksi esitetään aluehallintovirastolle (avi) niin ikään kuuden hengen rajoitusta.

Myös Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä suosittelee yksityistilaisuuksien osallistujamäärän rajattavaksi kuuteen ihmiseen, kun aiemmassa suosituksessa se oli kymmenen ihmistä.

Keskiviikko oli musta päivä koronatartuntojen suhteen, sillä ilmoitettuja uusia tartuntoja oli yhteensä 797. Koko pandemian ajalta tartuntoja on raportoitu yli 59  400, kertoi THL.

Uusista tartunnoista lähes puolet, 373, on todettu pääkaupunkiseudun suurissa kaupungeissa Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla.

Koronavirukseen liittyviä uusia kuolemantapauksia raportoitiin keskiviikkona neljä. Yhteensä koronavirukseen liittyviä kuolemia on raportoitu Suomessa 759.

Sairaalahoidossa koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi oli keskiviikkona 258 ihmistä, joista 37 on tehohoidossa. Tehohoidossa olevien määrä on laskenut tiistaista kahdella, mutta sairaalahoidossa olevien määrä on puolestaan noussut 11 potilaalla.

Koronarokotteen ensimmäisen annoksen on saanut 404  000 ja toisen annoksen hieman yli 83  000 ihmistä.

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea kertoi keskiviikkona saaneensa 769 haittailmoitusta koronavirusrokotteesta. Vakavia haittailmoituksia on 258. Yleensä on kerrottu tunnetuista haittavaikutuksista, kuten kuumeesta, päänsärystä, väsymyksestä ja lihaskivusta.