Sipilä Lapissa – "Äänestetään vaalipäivänä gallupit kumoon"

Vaalijuhla

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä kävi Lapissa kannustamassa maamme pohjoisinta kenttäväkeä kohti viimeistä kampanjaviikkoa. Sipilä liikkui omiensa joukossa sunnuntaina pidetyissä Kemin ja Rovaniemen vaalijuhlissa.

Puheenjohtaja kehaisi Lapin keskustalaisia kansanedustajaehdokkaita, jotka kaikki ovat Sipilän mielestä huippuhyviä. Vaalijuhlissa hän sai runsaan yleisön tavoin tutustua ehdokkaisiin Pekka Pelttarin Kemissä vetämän vaalitentin myötä.

− Tehkää heidän eteensä töitä loppuun saakka, Sipilä kannusti.

− Sitten vaalipäivänä tehdään kepulainen ihme ja äänestetään gallupit kumoon.

Juha Sipilän vierailu Lapissa juuri vaalien alla antoi piristysruiskeen ja uskoa loppukampanjaan. Lapin kenttäväki on ollut hyvin liikkeellä ja virkeänä, mutta Sipilänkin mainitsemat gallupit ovat huolestuttaneet ihmisiä.

Sipilä muistutti vaalijuhlissa, että ylisukupolvisuus erottaa keskustan muista puolueista. Kun kuluneella kaudella hallitus teki vaikeita päätöksiä, mietittiin niiden äärellä, mitä isovanhemmat olisivat niistä sanoneet.

− Uskon, että he olisivat halunneet meidän tekevän siten, mikä on lapsenlapsille parasta, tuleville sukupolville, Sipilä pohti lappilaisille.

Kulunut hallituskausi on ollut vaikea. Hyvät tulokset ovat muuttuneet itsestäänselvyyksiksi ja kipeät päätökset tulevat nyt keskustalaisten eteen turuilla ja toreilla. Myös Sipilä saa ihmisten hämmennyksestä osansa.

− Kun Limingassa oli maanjäristys, sain neljä viestiä siitä, että maanjäristys oli minun syytäni, Sipilä hauskutti juhlaväkeä.

Tulevalle hallituskaudelle Juha Sipilä tarjosi useita keskustalaisia ratkaisuja, joilla ihmisten oloja voidaan parantaa. Näitä ratkaisuja ovat muun muassa kotiapu, oppisopimuskoulutuksen laajentaminen ja lisäkäsien saaminen vanhustenhoitoon.

− Meidän tarvitsee saada sote-uudistus maaliin ja koulutusten perusta kuntoon.

Kemissä puheenjohtaja sai kuulla kahvin äärellä väen ajatuksia ilmastonmuutoksesta, joka hämmentää myös lappilaisia. Sipilä kertoi aloittaneensa kampanjansa Suomen päälaelta Utsjoelta ja miettineensä, että sama reitti tulisi laittaa pakolliseksi kaikkien puolueiden puheenjohtajille.

− Kukaan, joka noita reittejä ajaa, ei voi puhua yksityisautoilun kieltämisestä. Ilman autoa Ylä-Lapissa on hankala liikkua. Ilmastonmuutoksen edessä päästöjä pitää rajoittaa maailmanlaajuisesti ja muistaa, että esimerkiksi maanviljelys on ratkaisu ilmastomuutoksen torjuntaan, ei ongelma.