Rokottamattomia 12 vuotta täyttäneitä ja tätä vanhempia kehotettiin erityiseen varovaisuuteen pääkaupunkiseudulla

Korona

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suositteli tiistaina, että rokottamattomat 12 vuotta täyttäneet ja tätä vanhemmat noudattavat toiminnassaan erityistä varovaisuutta.

Rokottamattomia kannustetaan yhä hakeutumaan koronarokotukseen, ryhmän tiedotteessa kerrottiin.

Rokottamattomia suositellaan välttämään sisätiloja ja tilanteita, joissa on paljon ihmisiä lähekkäin. Näitä ovat esimerkiksi anniskeluravintolat, joukkueurheilu ja kontaktilajit, hengelliset kokoontumiset sekä kuorolaulutoiminta tai yhteislaulutilaisuudet.

Lisäksi suositeltiin välttämään yöpymistä edellyttäviä kursseja, joukkoliikennettä sekä isoja yleisötilaisuuksia, joissa istumapaikkoja ei ole määritelty.

Mikäli rokottamaton kuitenkin osallistuu tällaiseen toimintaan, suositellaan häntä välttämään lähikontakteja ja käyttämään maskia. Kaikkiin tilaisuuksiin tulee osallistua vain terveenä.

Lisäksi pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä kertoi esittävänsä valtioneuvostolle koronapassin käytön jatkamista vuodenvaihteen jälkeen sekä käytön laajentamista tilanteisiin, joissa hallintopäätöksin asetettuja rajoituksia ei ole voimassa. Ryhmä kertoi jäseniensä antavan mielellään tukea koronapassia koskevaan lainvalmisteluun.

Koronatartuntoja todetaan edelleen pääkaupunkiseudulla paljon ja ne kuormittavat sairaalahoitoa. Samalla on käynyt yhä ilmeisemmäksi, että koronatauti leviää tällä hetkellä nimenomaan rokottamattomien keskuudessa, tiedotteessa kerrottiin.

Kommentit (1)

  • PERäLä J-P

    Rokottamattomien kansalaisten lisäksi niiden kahteen kertaan rokotettujenkin kannattaa ottaa varovaisemmin, jotka on koronarokotettu ensimmäisten joukossa, sillä heidänkin immuniteetti koronaa vastaan on alhaisempi kuin mitä itse uskovat.

    Japanissa aikanaan SARS-koronaepidemian yhteydessä testailtiin ja sittemmin otettiin yleisemminkin käyttöön henkilökohtaiset ionisaattorit, ja itse asiassa sittemmin ionisointi on yleistynyt myöskin monissa sikäläisisissä kodinkoneissa. Tuli hankittua tuollainen pienehkön suklaapatukan kokoinen koje. Keskeytyksetön toiminta-aika yhdellä latauksella on viikko, ja laitteen lataaminen tapahtuu USB-virralla.

    Kaulassa tai maadoitetussa rivassa roikkuessaan laite muodostaa (kehosta tai huoneen maadoitetuista pinnoista) anodin ja toimii itse katodina. Puhdistaen hengitysilmasta mikroskooppisia hiukkasia pois. Vaikka kysymyksessä onkin pelkkä henkilökohtainen ionisaattori, niin veikkaampa, että kun kaulahihna on maadoitettuna, niin ionisaattori vaikuttaa koko huonetilan ilmaan.

    Japanilaisilla on pitkähköä ja ilmeisestikin myönteistä kokemusta sisäilmojen ionisoinnista, eikä sellaista siis ainakaan haitallista olisi kokeilla täälläkin: varsinkin altistumisriskiryhmille eli artikkelissa mainittuja joukkokokoontumisia suosiville kansalaisille kyseinen yksinkertainen laite saattaisi olla kaukaa viisas hankinta.

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen