Puheenjohtaja Sipilä Sulkavan torilla: Vaaliteltoilla on aivan uudenlainen säpinä

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä vietti viikonlopun vaalikiertueella Itä- ja Etelä-Savossa
Vaalit 2019

Tulos tai ulos. Hallituksen kaataminen oli Sipilältä oikea teko, sanoivat sulkavalaiset Seija ja Harri Hämäläinen keskustan vaaliteltalla sunnuntaina.

Sulkavan vaalitilaisuus on yksi niistä tilaisuuksista, joihin keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä ennätti päivän aikana Itä- ja Etelä-Savossa.

Sipilä sanoi Sulkavan torilla, että kahdeksan päivän ajan keskustan vaaliteltoilla on ollut aivan uudenlainen säpinä kuin aikaisimpina päivinä. Kansaa on Sipilän mukaan ollut enemmän liikkeellä kuin edellisten kansanedustajavaalien alla.

Sulkavan tilaisuus vahvisti Sipilän tuntumaa: huonosta säästä huolimatta pienellä paikkakunnalla noin 200 henkeä tuli kuulolle, mitä keskustan puheenjohtajalla olisi sanottavana.

Napakassa puheessa Sipilä keskittyi tulevaisuuteen. Väliaplodeilla palkittiin hänen toteamus, että nykyisen hallituksen aikana valtion velkaa on jopa pystytty maksamaan pois.

Sipilä vietti lauantain vaalitilaisuuksissa Pohjois-Karjalassa ja maanantaina on vuorossa Etelä-Karjala.

Sulkavan torilla keskustan ehdokas Kirsi Olkkonen kiitteli keskustan ministereitä siitä, että he vauhdittavat aktiivisesti vaalityötä eri puolilla Suomea.

– Vaalitilaisuus, jossa ehdokkaat ovat mukana isolla porukalla ja vielä ministerikin paikalla, on hyvä paikka kansalaisille antaa palautetta, Olkkonen näki.

Olkkosen kanssa kävi tarinoimassa muun muassa sulkavalainen Tuomo Kukkonen. Hän kertoi olevansa huolissaan siitä, mitä valtakunnan politiikassa tapahtuu vaalien jälkeen.

– Nämä ovat erittäin tärkeät vaalit maaseudulle. Mikään muu puolue ei pidä maaseudun asioita esillä, Kukkonen lausui ja kannusti ihmisiä liikkeelle vaalipäivänä.

Kukkonen ei ole vielä päättänyt, ketä äänestää. Hän miettii kahden ehdokkaan välillä. Vaalien alla vahvin vaikuttaminen tapahtuu Kukkosen mukaan juuri vaaliteltoilla.

–En tee vaalikoneita. Seuraan mediaa ja luotan kohtaamisiin. Luulen, että monelle juuri kasvokkain kohtaamiset ehdokkaiden kanssa ratkaisee.

Seija ja Harri Hämäläinen seuraavat eduskuntavaaleja mediasta käsin, harvoin he lähtevät vaalitilaisuuksiin. (Kuva: Päivi Vento)

Vaaliteltalla tarjottiin kahvia ja grillimakkaraa. Grillimestareiksi valikoituneet Sulkavan kunnallisjärjestön puheenjohtaja Eetu Nissinen sekä sihteeri Hannu Heinänen saivat paiskia töitä ensimmäisen tunnin aikana. Jono ei ottanut loppuakseen.

– Väki on tosiaan lähtenyt liikkeelle, Heinänen kiitteli.

Torilla todettiinkin, ettei ole muistissa, milloin siellä olisi ollut yhtä paljon väkeä paikalla.

Miehet opastivat kansanedustajaksi pyrkiviä.

– Järki on pidettävä mukana, Nissinen sanoi. Heinänen varoitti lupailemasta asioita, jotka tietää mahdottomaksi toteuttaa.

– Kansanedustajan työssä on etsittävä yhteistyökumppaneita Itä-Suomen asialla olevia,  yli puoluerajojen, Heinänen opasti.