Puheenjohtaja Saarikko muistelee Marjatta Väänästä: “Kaikki se, mitä Marjatasta olen ymmärtänyt, tiivistyy sanoihin määrätietoisuus ja sivistys“

Marjatta Väänänen

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko on esittänyt osanoton omasta ja koko keskustalaisen yhteisön puolesta ministeri Marjatta Väänäsen poismenon johdosta.

Tiede- ja kulttuuriministeri Saarikko muistuttaa Väänäsen tasapainottaneen suomalaista kulttuurikenttää näkemyksellisyydellään ministerikausiensa aikana vahvasti.

– Hän tasapuolisti kulttuurin poliittisia valtasuhteita. Marjatta ymmärsi kulttuuria laajasti ja halusi sen kuuluvan kaikille, koko Suomessa, kirjoittaa Saarikko Facebook-postauksessaan.

Syksyn viipyvissä tuokioissa – kuihtuvan, mutta värejä tarjoilevan luonnon keskellä vastaanotin suru-uutisen ministeri…

Julkaissut Annika Saarikko Lauantaina 17. lokakuuta 2020

Annika Saarikon mukaan varsinaissuomalaisille Marjatta Väänänen oli tuttu näky Koski TL:n maisemissa.

– Kaikki se, mitä olen Marjatasta olen ymmärtänyt, tiivistyy sanoihin määrätietoisuus ja sivistys. Viimeinen kohtaamisemme ajoittui satavuotiaan Suomen juhlallisuuksiin vuoteen 2017. Maamme naisministerit, silloiset ja entiset, kokoontuivat valtioneuvoston juhlahuoneistoon Smolnaan. Tämä kuva jää muistoksi tuosta hetkestä, hän toteaa.

– Minulle ja kaltaisilleni nuorempien sukupolvien edustajille hän näyttäytyy aikakautensa tahtonaisena – aatteellisena, väkevänä ja osaavana. ”Hallituksen ainoa mies”, kuuluu sanonta Marjattaa muistellessa, Saarikko kirjoittaa.