“Perussuomalaisilla on kannatuspaniikki“ – keskustan Kärnä piikittelee Halla-ahoa ristiriitaisista maahanmuuttopuheista

Politiikka

Perussuomalaisten kannat maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden työllisyyspolitiikkaan vaihtuvat nopeammin kuin Putous-näyttelijöiden vaatteet, keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä moittii oppositiopuoluetta.

– Vielä kuukausi sitten perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho oli sitä mieltä, että humanitäärisin perustein Suomeen saapuneet maahanmuuttajat ovat huomattava ja täysin käyttämätön työvoimareservi, joka sopii maatalouden tarpeisiin kuin ”nyrkki naamaan”, Kärnä viittaa MTV Uutisten 27. maaliskuuta julkaisemaan juttuun.

Keskiviikkona Halla-aho kuitenkin parjasi hallitusta turvapaikanhakijoiden työnteko-oikeutta koskevan karenssin poistamisestan ideologisena hankkeena, jota ujutetaan läpi kriisin varjolla.

– Me tiedämme kaikki, että tässä ei ole kyse huoltovarmuuden turvaamisesta vaan turvapaikkakikkailun helpottamisesta ja työperäistä maahantuloa koskevien sääntöjen kiertämisestä, puoluejohtaja sanoi eduskunnassa.

Kärnän mukaan hallituksen esitys koskee vain maassa laillisesti jo nyt olevia rekisteröityjä turvapaikanhakijoita.

– Se ei myöskään vaikuta palautuksiin millään tavalla ja mikäli palautukset alkaisivat nyt taas pyörimään, voidaan palautettavaksi määrätty turvapaikanhakija hakea vaikka suoraan pellolta koneeseen ja viedä takaisin kotimaahansa.

Keskustaedustaja piikitteleekin perussuomalaisia, joiden Kärnä tulkitsee olevan kannatuspaniikissa.

– Nyt on päätetty sitten jo alkaa vastustamaan niitäkin toimenpiteitä, joilla saataisiin maahanmuuttajia pelloille töihin. Surullista. Olen itsekin tiukan maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikan kannattaja, mutta tuen ehdottomasti toimenpiteitä, joilla maassa laillisesti oleskelevia henkilöitä saadaan töihin pois lorvimasta kotoaan tai vastaanottokeskuksista.