Maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtaja kehottaa boikotoimaan brasilialaisia tuotteita – ”Käyttäkää soijan sijaan kotimaisia papuja ja herneitä”

Amazonin metsäpalot

Kansanedustaja, maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtaja Anne Kalmari (kesk.) kehottaa kuluttajia boikotoimaan Brasiliasta tulleita tuotteita.

– Älkää ostako tuotteita, jotka on tuotettu Brasiliassa ennen kuin maan valtiojohto on sitoutunut estämään sademetsien tahallisen polttamisen, Kalmari toteaa tiedotteessaan.

– Käyttäkää soijan sijaan kotimaisia papuja ja herneitä. Kun valitsette nautaa, valitkaa kotimainen, sillä sen tuotannossa ei käytetä soijaa ja tuotantotapa lisää luonnon monimuotoisuutta ja auttaa uhaanalaisia lajeja säilymään, Kalmari jatkaa.

Kalmarin mukaan on väärin, että Brasiliassa sytytetään metsäpaloja uuden peltomaan tieltä. Hän toivoo, että kuluttajat Suomessa kysyisivät kahvin, naudanlihan ja soijan alkuperän kaupassa ja ravintoloissa.

– Alkuperän näkyy entistä paremmin kaupassa ja ravintoloissa keskustan pitkäjänteisen politiikkamme tuloksena, myös eduskunnan ruokaryhmän puheenjohtajana toimiva Kalmari kertoo.

Aiemmin valtiovarainministeri Mika Lintilän (kesk.) näkemys ylitti kansainvälisen uutiskynnyksen. Lintilä esitti, että EU ja Suomi selvittäisivät pikaisesti mahdollisuutta kieltää brasilialaisen naudanlihan tuonti Amazonin metsäpalojen takia.

– On hyvä, että valtiovarainministeri vaatii EU:ssa yhteistä selvitystä Brasilian tuotannon kestävyydestä. Koko EU voisi harkita boikottia, ellei malli muutu. Toimien pitää olla todellisia ja suuria – ei vain puheita, Kalmari päättää.