Kokoomukset Orpo MTV Uutisille: Mika Niikko ei voi jatkaa ulkoasiainvaliokunnan johdossa, jos väitteet hänen toimistaan pitävät paikkaansa

Perussuomalaiset

Kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon mielestä perussuomalaisten kansanedustaja Mika Niikko ei voi jatkaa ulkoasiainvaliokunnan johdossa, jos Suomen Kuvalehden maanantaina julkaisemat väitteet pitävät paikkaansa.

Ulkoasiainvaliokunnan jäsen Orpo kommentoi asiaa MTV Uutisille.

Suomen Kuvalehti kirjoitti maanantaina julkaistussa artikkelissa, että Niikko suunnitteli sähkötupakkatuotteiden maahantuontia lokakuussa 2015, kun samaan aikaan Suomessa valmisteltiin tupakkalain kokonaisuudistusta.

Lehden mukaan Niikko hyökkäsi sekä blogissaan että eduskuntapuheenvuoroissaan sähkötupakan sääntelyn kiristämisaikeita vastaan, kun lakiesitystä käsiteltiin seuraavana keväänä.

Orpo sanoo MTV Uutisten haastattelussa, että ulkoasiainvaliokunta käy läpi Niikon toimia ensimmäisessä joulutauon jälkeisessä istunnossaan helmikuun alussa.

– Haluan, että tästä saadaan puheenjohtaja Niikolta kunnollinen selvitys valiokunnassa. Voidaan käydä asia läpi ja sen jälkeen arvioida pitävätkö nämä, sinänsä vakavat väitteet, paikkaansa, Orpo summaa.

Jos väitteet pitävät paikkaansa, Niikon jatkaminen valiokunnan puheenjohtajana ei ole Orpon mukaan mahdollista.

Myös ulkovaliokunnan keskustalaisedustaja Mikko Savola vahvistaa MTV Uutisille, että Niikko on lähettänyt toimistaan selvityksen kaikille valiokunnan jäsenille.

Savolan mukaan valiokunta keskustelee aiheesta 4. helmikuuta pidettävässä kokouksessaan.