Keskustan vaalivideo pyrkii herättämään tunteita ja vetoamaan keskustalle tärkeiden teemojen puolesta

Vaalivideo tulee julkisuuteen torstaina – puoluesihteeri Pirkkalainen luottaa keskustalaisten kampanjainnostukseen
Keskusta

Äänestyspäätös on aina tunnepäätös. Haluamme herättää keskustan äänestämistä harkitsevissa ihmisissä sen tunteen, että keskustaa kannattaa ja halutaan äänestää, puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen lausuu.

– Keskustalaiset ovat olleet kuluvalla kaudella hyviä lukujen kanssa, mutta nyt tarvitaan tunnetta peliin. Työllisyys ja talous on saatu kasvuun, mutta luvut eivät välttämättä herätä äänestyspäätökseen tarvittavaa tunnetta.

Keskustan vaalimainosvideo esitetään julkisesti ensimmäisen kerran torstaina eri televisiokanavilla. Tv-mainos pyrkii puoluesihteeri Pirkkalaisen mukaan juuri herättämään tunteita keskustalle ja suomalaisille tärkeistä asioista.

– Viestimme on kaikille suomalaisille ja erityisesti keskustan äänestämistä harkitseville, joille perhepolitiikka, järkivihreä ilmastopolitiikka, kotimainen ruoka, koko Suomen asia ja muut perikeskustalaiset teemat ovat tärkeitä.

– Juuri tämän kevään vaaleissa keskustalle perinteisesti luontevat teemat ovat tapetilla. Perhevapaauudistus, ilmastopolitiikka ja puunkäyttö puhututtavat. Samoin koko Suomeen liittyviä ratkaisuja on pöydällä asiassa jos toisessakin, Pirkkalainen tulkitsee.

Keskustan äänestämistä harkitsevia on puoluesihteerin mukaan niin hyvä määrä, että se riittää vaalivoittoon asti, jos harkitsijat päättävät antaa äänensä keskustalle. Pirkkalainen luottaa myös puolueen kenttäväen kampanjaintoon.

– Meidän väellä on valtava innostus päällä ja puheenjohtaja Sipilä kiinnostaa vatavan paljon maakunnissa. Sote-uudistuksen kaatuminen ja hallituksen ero oli tietysti ikävä asia, eikä sitä haluttu, mutta kentällä on silti erittäin hyvä henki. Keskusta kiinnostaa taas ja monelle oli toki helpotus päästä irti soten liiallisesta valinnanvapaudesta.

– Nyt lanseerattu sote-mallimme on ilman muuta lähempänä sitä, mitä keskustaväki on tahtonut. Samoin keskustan lanseeraama maakuntamalli kerää muiden puolueiden hyväksyntää. Ainakin SDP, vasemmistoliitto ja vihreät ovat puhuneet siihen suuntaan, että sote tehdään maakuntien ympärille, Pirkkalainen toteaa.

Mainosvideo esitettiin keskustan puoluetoimistolla maanantaina ennakkoon ja myös Suomenmaa kävi paikalla. Videossa näkyy tunnelmapätkiä erilaisista suomalaisista maisemista ja taustalla soi Petri Laaksosen säveltämä ja Anna-Mari Kaskisen sanoittama Rakastan tätä maata-kappale. Videolle sovitetun kappaleen laulaa Sibelius-lukion abiturientti Helmi Antila.

Juttua täydennetty klo. 15.58.