Keskustan Kettunen iloitsee Kainuun sellutehtaan ympäristölupapäätöksestä – "Vuosien työ konkretisoituu"

Metsäteollisuus

Keskustan kainuulainen kansanedustaja Tuomas Kettunen riemuitsee Pohjois-Suomen aluehallintoviraston tänään myöntämästä ympäristöluvasta Kaicell Fibers Oy:n sellutehdashankkeelle.

– Ensimmäinen tavoite on saavutettu. Vuosien työ konkretisoituu ympäristöluvan myöntämiseen Paltamon tehdashankkeelle. Tätä päätöstä on pohjustettu pitkään, Kettunen toteaa tiedotteessaan.

Puheet korkeamman jatkojalostuksen karsiutumisesta Paltamon tehdashankkeen osalta ovat Kettusen mukaan ennenaikaisia.

– Uskon että toimijat osaavat valita oikeanlaisen prosessitekniikan, millä pystytään valmistamaan kainuulaisesta raaka-aineesta ympäristöystävällistä ja laadukasta sellua ja korkean asteen sivutuotteita, hän kommentoi.

Tuomas Kettunen on tyytyväinen myös siitä, että Kaicellin myötä maakunta saa uuden metsäteollisuuden alan.

– Tärkeintä on, että kainuulainen kuitupuu jalostetaan lähellä. Hiilijalanjälki pienentyy merkittävästi, koska harvennusmetsien kuitupuuta ei tarvitse rahdata merenrantaan jalostettavaksi. Voidaankin sanoa, että raaka-ainevarantojen keskelle rakennettava ja paikallista harvennuspuuta jalostava biotuotetehdas on ilmastoteko, kansanedustaja iloitsee.

Kettusen mukaan nyt on viimeistään aika todeta, että Kainuusta ei riitä tulevaisuudessa puuta muualle kuljetettavaksi. Siksi ratahankkeiden lisäksi rahaa on suunnattava myös Kainuun tieinfran parantamiseen.

– Tavoitteena Paltamon biotuotetehtaan raakapuun hankinnan varmistaminen sekä Kainuun elinvoiman edistäminen. Tällä tieinfran parantamisella on moninkertaisesti vaikutukset Kainuun tulevaisuuteen.

– Paltamon biotuotetehdashanke on meidän kainuulaisten yhteinen hanke ja tämän tahtotilan on välityttävä vahvana eteenpäin, Kettunen muistuttaa.