Keskustan Kärnä: Kansanäänestystä EU:n elpymispaketista ei tule järjestää – "käynnistäisi fixitin, joka on monen perussuomalaisen märkä päiväuni"

Elpymispaketti

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä kritisoi jyrkästi lakiesitystä kansanäänestyksen järjestämiseksi EU:n elpymispaketista.

Perussuomalaiset ovat Kärnän mukaan masinoineet valtavan kampanjan hankkeen läpiviemiseksi.

– Siihen heillä on täysi oikeus. On kuitenkin hyvä tiedostaa, että mikäli tällainen kansanäänestys päätettäisiin järjestää, ei siinä tosiasiassa äänestettäisi elpymispaketin hyväksymisestä tai hylkäämisestä. Siinä äänestettäisiin siitä, pysyykö Suomi EU:n jäsenenä vai ei, toteaa Kärnä Uuden Suomen blogissaan.

Mikko Kärnän mielestä on aivan absurdi ajatus kuvitella, että Suomi voisi ilmoittaa unionille kieltäytyvänsä maksamasta ja samalla kuvitella, että voisimme yhä pysyä jäseninä.

– Tämä käynnistäisi fixitin, joka on monen perussuomalaisen märkä päiväuni, hän muistuttaa.

Kärnän mukaan eroaminen tässä tilanteessa EU:sta olisi sata kertaa pahempi virhe kuin aikanaan siihen liittyminen.

– Esimerkkiä ei tarvitse kaukaa hakea. Iso-Britannian EU-ero on tullut ja tulee maalle kalliiksi. Kahdessa vuodessa maksettu hinta on jo ollut kalliimpi kuin maan kaikki EU-jäsenmaksut 47 jäsenyysvuoden aikana. Eikä se siihen jää. Talous sakkaa yhä edelleen ja maatalous romahtaa, hän arvioi.

Keskustaedustaja pitää erokaavailuja parempana kehittää unionia sisältäpäin ja vahvistetaan alueellista päätöksentekoa sekä aluedemokratiaa.

– Annetaan EU:n olla iso isoissa asioissa, mutta pieni pienissä asioissa. Tällä tavoin toimimalla meillä on edessämme menestyksekäs toinenkin vuosisata itsenäisenä valtiona. Yksin jäämällä ja eristäytymällä tämä kaikki olisi vakavasti uhattuna, Kärnä varoittaa.

Kommentit (6)

 • Lukija21

  Taitaisi Kärnälle sopia, että nykyinen eduskuntakin saisi jatkoaikaa ainakin vuoteen 2030 saakka? Ei mitään väliä, mitä herra suustaan päivittäin päästelee, kunhan se vain lehtiin päätyy.

 • Lukija67

  Yhden kauden(ja senkin vajaan) kansanedustaja.

 • Lukija61

  Kansalaisaloite luotiin juuri pönkittämään demokratiaa, jotta äänestäjillä olisi aito mahdollisuus vaikuttaa ja kertoa mielipiteensä. Kärnän sanomaa ei voi tulkita minään muuna, kuin demokratian halventamisena. Mikon kannattaisi vaikkapa blogata aiheesta, että mitkä ovat tabu-aiheita, jotta äänestäjien vaivannäkö ei menisi hukkaan.

 • Lukija5

  Eipä tarvitse ihmetellä keskustan kannatuksen alamäkeä. Näitä kärnöjä löytyy nykyisin enemmänkin. Liittovaltio on on peitelty päämäärä kansalaisten mielipiteestä välittämättä. Keskustaa äänestävät eivät kovin intoile EUn tai euron perään puhumattakaan, että olisivat innostunueita maksamaan italialaisten, espanjalaisten ym velkoja. Lisää tällaista niin ei tarvitse haaveilla paremmasta kannatuksesta. Kymmenen% alkaa olla jo kohta saavuttamaton.

 • Lukija6

  Kärnällä on tärkeintä joka päivä päästä julkisuuteen. Ei mitään tolkkua kannanotoissa. Keskustan kannatuksen putoamisesta voi ainakin pari prosenttia laittaa kärnän piikkiin. Mies mainostaa itseään Lapin puolustajana, mutta onkin kannabiksen puolustaja.

 • Mikko A

  Se fixit vain taitaapi olla jo käynnissä. Ja suututtamalla lisää Suomalaisia tyhjällä ylpeilyllään nämä sitten aikovat korjata tilanteen? Sanosin, että tyypillistä liberaalien ajattelua tänäpäivänä, vaikka kyseessä onkin nimellisesti Ksekustan jäsen.

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen