Keskustan Eeva Kalli: Perheet osaavat itse päättää, miten lastenhoito järjestetään – “oikeistolle näyttävät merkitsevän vain eurot“

Perhevapaauudistus

Perhevapaauudistuksessa on ennen muuta kyse siitä, rakennetaanko Suomea ensisijaisesti talouden vai ihmisten ehdoilla, keskustan kansanedustaja Eeva Kalli näkee.

Eduskuntaryhmänsä varapuheenjohtaja tylyttää Suomenmaan blogissa kokoomusta, Elinkeinoelämä Keskusliittoa (EK) ja työmarkkinakeskusjärjestö Akavaa luottamuksen puutteesta perheitä kohtaan.

– Oikeistolle näyttävät valitettavasti merkitsevän vain eurot. Perheiltä leikkaaminen on melkoinen viesti, kun huomioi, että maamme syntyvyysluvut ovat mitä ovat. Näinkö ihmisiä kannustetaan saamaan lapsia?

Kallin mukaan keskusta uskoo perheiden kykyyn päättää itse lastenhoitonsa järjestämisestä.

Hänestä yhteiskunnan tehtävä on mahdollistaa kullekin perheelle sopiva ratkaisu, sillä ihmisten elämäntilanteet ovat erilaisia.

– Kotihoidontuki on tärkeä osa perheiden valinnanmahdollisuutta, Kalli lisää.

Yhtä keskeisenä uudistuksen tavoitteena kansanedustaja pitää vanhempien hoivavastuun nykyistä tasaisempaa jakautumista.

Kalli korostaa, että perhevapaauudistuksen on oltava perheiden näkökulmasta parannus – ei heikennys. Siksi se saa myös maksaa.

– Yksikään äiti tai isä ei päädy perheenlisäykseen paikatakseen huoltosuhdetta, vaan siksi, että haluaa lapsen elämäänsä. Siksi on kohtuutonta ajatella, että pientä lasta ei niin halutessaan saisi kuitenkaan itse hoitaa.