Keskustamepit vetoavat metsäinvestointien puolesta – "Olen aidosti huolissani, että tuleva hallitus vesittää työn, jota olemme tehneet EU-parlamentissa"

Mirja Vehkaperä ja Elsi Katainen lähettävät vappupuheissaan terveisensä hallitustunnustelija Antti Rinteelle ja vihreille – ”Nyt ei jarrumiehiä ja -naisia tarvita”
Biotalous

Keskustan mepit Mirja Vehkaperä ja Elsi Katainen vetoavat uusien metsäinvestointien puolesta vappupuheissaan.

– Lähetän vakavan viestin hallitustunnustelija Antti Rinteelle ja Vihreän liiton edustajille: Jos Suomi halutaan pitää kunnossa, keskittykää edistämään talouden ja työllisyyden kasvua koko maassa. Nyt ei jarrumiehiä ja -naisia tarvita isojen teollisuusinvestointien edessä, Vehkaperä sanoo.

Hän puhuu vappuaattona ja vappupäivänä keskustan Vihreä vappu -tilaisuuksissa Oulussa, Raahessa ja Torniossa.

– Niin Paltamon kuin Kemi-Tornion sellutehtaat lupaavat tuhansille ihmisille töitä ja aluetalouden huikeaa kasvua, Vehkaperä muistuttaa.

Biotuotetehtaiden toteutuminen Suomessa ei saa jäädä meistä päättäjistä kiinni, korostaa myös Elsi Katainen.

– Olen aidosti huolissani siitä, että tuleva hallitus vesittää sen työn, jota olemme tehneet esimerkiksi EU-parlamentissa suomalaisten metsien ja niiden käytön puolesta.

Kataisen mukaan Suomessa on mahdollista lisätä metsien hakkuita kestävällä tavalla ja samalla vauhdittaa uusia metsäinvestointeja.

– Pidän tärkeänä, että nämä merkittävät biotaloushankkeet toteutuvat Suomessa, kuten esimerkiksi KaiCell Fibers täällä Kainuussa, Katainen sanoi vappuaaton puheessaan Kajaanissa.

Metsä Groupin 1,5 miljardin hanke Kemissä työllistäisi arvion mukaan suorassa arvoketjussaan Suomessa noin 2 500 henkilöä, Katainen muistuttaa.

– Samalla uusi tehdashanke on hyvä asia ilmastonmuutoksen torjunnan kannalta. Tämän takia pidän outona sitä, kuinka esimerkiksi vihreät ovat vastahakoisia tehdashanketta kohtaan ja haluavat olla jarruttamassa suomalaisten metsien käyttöä.

Katainen toivoo, että SDP:n ja Antti Rinteen ”epävarmat ja ailahtelevat kannat oikenevat ja he puolustavat hallitusneuvotteluissa järkivihreää kantaa”.

– Olen sitä mieltä, että tulevan hallituksen on tuettava hankkeiden toteutumista, hallituspohjasta riippumatta.