HS: Poliisi epäilee kansanedustaja Mikko Kärnää rikoksesta ja aloittaa esitutkinnan

Mikko Kärnä

Poliisi aloittaa esitutkinnan Helsingin yliopiston valtiosääntöoikeuden professorin Tuomas Ojasen kansanedustaja Mikko Kärnästä (kesk.) tekemän rikosilmoituksen takia, kertoo Helsingin Sanomat. Ojanen on katsonut Kärnän loukanneen hänen kunniaansa Twitter-kirjoituksillaan.

Rikoskomisario Markku Silén Helsingin poliisista kertoo lehdelle arvioineensa, että asiassa on syytä epäillä rikosta, ja että esitutkintakynnys asiassa ylittyy. Hän ei kommentoi asiaan sen keskeneräisyydestä johtuen tässä vaiheessa enempää.

Kärnä tiedusteli vihreiltä Twitterissä, kuka kirjoitti puolueen vastalauseen perustuslakivaliokunnan mietintöön.

– Eihän se vain ollut sama valtiosääntöoikeuden professori Tuomas Ojanen, jota PeV [perustuslakivaliokunta] kuuli asiantuntijana”, Kärnä kirjoitti.

Myöhemmin hän jatkoi, että ”kylällä puhuvat tämmöistä”.

– Asia olisi hyvä selvittää. Pitkän ja kattavan vastalauseen lukemalla sekä Ojasen tyyliin ihan jo pelkän tekstianalyysin kautta verraten, ymmärrän epäilykset. Toki puhuvat kylillä aika varmana tietona.

Kärnä vihjasi myös, että vastalauseen kirjoittamisesta olisi maksettu.

– Sinä et siis näe mitään ongelmaa siinä, että perustuslakivaliokunnan käyttämät riippumattomat asiantuntijat ryhtyvät kirjoittamaan puolueille vastalauseita rahasta? Asia kunnossa, Kärnä kirjoitti yhdessä viestissään.

Kärnä kiisti maanantaina vihjanneensa Ojasen osallistuneen vastalauseen kirjoittamiseen. Hän katsoi vain esittäneensä kysymyksen aiheesta.

Kansanedustaja Bella Forsgrén sanoi torstaina, että kukaan perustuslakivaliokunnan ulkopuolinen ei ole osallistunut vastalauseen laatimiseen.

Kommentit (8)

 • Lukija67

  Mikko laittaa seuraavaksi kakkosen päälle

 • Lukija55

  Kärnä on itse hankkiutunut tähän tilanteeseen omaa ylimielisyyttään ja typeryyttään. Aina kyllä löytyy sananselittäjiä kertomaan, että ei tuo nyt ihan kunnianloukkaus ole kun siinä oli se kysymysmerkkikin. Selitykset eivät kuitenkaan muuta tosiseikkoja. Onko Keskusta tosiaan vajoamassa syvälle populismiin vai löytyykö ryhtiä laittamaan Kärnä kuriin?

 • Lukija69

  Joku valtiomies kirjoitti hiljan seuraavaa:

  ”Pitkäaikainen ja laajasti arvostettu Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä käyttää julkisuudessa harvakseen puheenvuoroja. Ne ovat aina punnittuja ja painavia”.

  Niin ovat, totisesti😂🤣.

 • Lukija9

  Pitäisikö nostaa kymmenysvaaka pöydalle ja ihan punnusten kera mitata vuorotellen Kärnän ja Haaviston rikosten painoarvo. Punnitsijoina voisivat toimia vaikkapa Eduskunnan valitsemat ne ”Tavallisesti hyvin asioista perillä olevien tahojen edustajat”. Näin hoituisi niin lainopillinen kuin poliittinen oikeudenmukaisuuskin.

 • Lukija90

  Mikolle hatunnosto,koska uskaltaa haastaa Hki-kuplaa,joka yrittää hallita koko maata. Muista munattomista ns. keskustamiehistä ei tähän ole. Hoskonen poikkeus. Ojanenhan on tunnettu ”omista” mielipiteistään,jotka yleensä sahan tavoin puoltavat vasemmalle ja vihreeseen. Jos Pekkaa ei tuomita,eipä kaiketi Mikkoakaan? Oisko tämä se kuuluisa ’ New Normal”?

 • Mustikka

  Täysin naurettavaa, mitä rikollista Kärnän lausunnossa on, ei ymmärrä. Eikö poliisilla ole tärkeämpää tekemistä. Oikeita rikoksia ei kyetä selvittämään ja sitten aikaa käytetään tämmöseen. Poliisi voisi ilmoittaa ettei ole resursseja. Hulluksi on mennyt, kuten Räsäs tutkinnatkin.

 • Nipsu

  En huomaa mitään rikollista Kärnän kirjotuksissa… Aivan turhaa rahan- ja ajanhaaskausta! Syytön!

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen