Fennovoima perui rakentamislupahakemuksensa – aloitti koko henkilöstöä koskevat muutosneuvottelut

Fennovoima

Fennovoima on perunut Hanhikivi 1 -ydinvoimalan rakentamislupahakemuksen ja aloittanut koko henkilöstöään koskevat muutosneuvottelut.

Fennovoima kertoi tämän kuun alussa päättäneensä Hanhikivi 1 -ydinvoimalan laitostoimitussopimuksen venäläisen Rosatomin kanssa. Fennovoima kertoi syyksi muun muassa hankkeen merkittävät viivästykset ja Ukrainan sodan aiheuttamat riskit.

Fennovoimassa arvioidaan, että laitostoimitussopimuksen päättämisellä on merkittäviä vaikutuksia Fennovoiman työntekijöihin. Yhtiö arvioi, että muutosneuvottelut saadaan päätökseen 21. kesäkuuta.

Fennovoiman mukaan laitostoimitussopimukseen liittyvät työt Pyhäjoen työmaalla ovat päättyneet ja yhtiö keskittyy nyt työmaan ylläpitoon. Lähiviikkoina työmaalla viimeistellään vielä Fennovoiman muiden toimittajien kanssa toteuttamia rakennustöitä, yhtiö kertoo.

Työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) kertoi tiistaina saaneensa Fennovoimalta ilmoituksen, jolla se peruu Hanhikivi 1 -ydinvoimalan rakentamislupahakemuksen.

Yhtiö oli jätti valtioneuvostolle osoitetun rakentamislupahakemuksen ministeriöön alun perin kesäkuussa 2015.

–  Valtioneuvosto voi tehdä lähiviikkoina muodollisen päätöksen, joka päättää hallintotoimet hakemuksen käsittelemiseksi, TEM kertoo tiedotteessaan.