Ano Turtiainen ilkkuu puhemiesneuvoston “Tupperware-kokoontumista“ – syyttää perustuslain häpäisystä

Eduskunta

Kansanedustaja Ano Turtiainen (at.) on julkaissut avoimen vastineen, jossa hän kommentoi viimeisintä kohua aiheuttanutta twiittiään.

Turtiainen julkaisi pääsiäisviikonloppuna viestin, jossa hän otti kantaa mahdolliseen maskipakkoon. Twiitti on tulkittu uhkauksenomaiseksi muita kansanedustajia kohtaan.

Nyt kansanedustaja osoittaa vastineensa eduskunnan pääsihteerille, puhemiesneuvostolle ja eduskuntaryhmien puheenjohtajille.

– Ihanko totta, arvon puhemiesneuvosto? Tekö oikein varaatte minulle mahdollisuuden lausua kantani teidän Tupperware-kokoontumiseenne? Mikä te – arvon puhemiesneuvosto – kuvittelette olevanne? Kuvitteletteko te, että minä olisin teillä töissä ja että olisin teille muka joku alainen ja tilivelvollinen teille tekemisistäni?

Turtiainen toteaa olevansa valmis keskustelemaan eduskunnan salityöskentelystä ja siihen liittyvistä pelisäännöistä.

– Mutta teidän on ihan turha yrittää puuttua mihinkään muihin tekemisiini.
  
–  Vai aiotteko jälleen kävellä perustuslain yli ja siten häpäistä taas eduskuntainstituution lisäksi myös perustuslakiamme?

Kansanedustaja muistuttaa, että kansalaiset ovat valinneet hänet eduskuntaan määräajaksi. Turtiainen kokee olevansa tilivelvollinen vain äänestäjille.

– Omasta puolestani voin sanoa ja luvata, että jos vaikka ette puheitani ja kirjoituksiani kestäisikään, niin millään muulla tavalla en ole teille uhka enkä teille vaaraksi. 

Lisäksi Turtiainen vetoaa kirjeensä vastaanottajiin.

– Minä toivon, että te jokainen henkilökohtaisesti uskaltaisitte haastaa tämän perinteisen ja vanhanaikaisen ja korruptoituneen puoluejärjestelmän, jossa teitä jokaista ohjaa ryhmäkuri.